Even voorstellen, enkele fascisten met naam en toenaam

Sergio Larrain: Het dorp Villalba in de omgeving van Palermo (1959)
Fascisten dienen altijd een hoger doel, dat hoeft niet persé de natie te zijn als bij de nazi’s.  Wel staat steeds bij hen een orde voor ogen, waarnaar ze streven en die voor hen de enige juiste is. De bijbehorende ideologie is hun waarheid. Prik je deze door, zet je er vraagtekens bij, dan deug je niet. Laat je zien hoe flinterdun hun stellige beweringen zijn vorm je een gevaar. Dan word je tot schuldige verklaard aan het mogelijk mislukken van hun missie.

Om geen discussie te doen ontbranden of om te voorkomen dat mensen wakker worden dient commentaar bij hun loze praatjes te verdwijnen. Een simpel voorbeeld is het volgende. Voor de goede zaak mag je bedriegen. Degene die bedrog onthult dient het veld te ruimen.


Het fascistisch handwerk…

Aan de hand van mijn ervaringen met Tibaert op Twitter kan ik putten uit een rijke bron. Steeds weer doemen nieuwe gezichtspunten op, over de politie bijvoorbeeld. Daar zal ik op m’n andere blog eens een stukje aan wijden. Dit even eerst. Het screenshot hierboven zie ik nu weer terug dankzij deze fotoserie. Met die man was ik niet in gesprek, zijn reacties doen anders vermoeden. De kwalificaties die hij me toedicht worden naadloos overgenomen door personen die Tibaert ook zien als een bedreiging voor hun activiteiten.

Voor alle zekerheid nog even hun namen:

Jacqueline Wouters, Huib Riethof, Eveline van Donkelaar, Ina Dijstelberge, Jeroen van den Heuvel en André de Raaij. Van meet af aan zongen in het koor van Hartman mee: Jacqueline van Wel, Alexandra Strieker, Friedrich Eckhardt, Peter Anshof e.v.a.

De bodem voor fascisme is vruchtbaar gebleken, zeker in Holland. Wegkijken zal deze figuren niet meer baten, ze hebben het al verinnerlijkt. Juist dat wensen ze te ontkennen. Waarom? Goede vraag, waar ik niet meteen een antwoord op weet. Wel een goede raad, hou deze lieden in de smiezen, welke praatjes ze ook verkondigen, ze deugen niet. Maatschappelijk gezien al zeker niet. Of ze schuldig zijn? Het antwoord laat ik aan u.

En dat schunnige plaatje? Lees Klaus Theweleit, Männerphantasien, en veel wordt u duidelijk. Over seksualiteit en fascisme met name. Over onderdrukte seksualiteit, homoseksuele geaardheid, geweld tegen vrouwen en meer. Der Tätertyp
 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.