Wat haat vermag…

Joan Miró: Tête de Femme (17 november 1976)


 


filou_extra Aug 11, 7:57pm 
“Je haat is nog groter dan je leugenrepertoire en je schaamteloosheid is oneindig.” Deze uitspraak is op spreekster volledig van toepassing.

Gavi Mensch @GaviMensch
Je haat is nog groter dan je leugenrepertoire en je schaamteloosheid is oneindig @HamdoDelic #block
7:54 p.m. · 11 aug. 2014·TweetDeck

 


Een klik op de link laat dit zien, leeftijdsgenootjes van me spelend aan het kanaal in hartje Maastricht. Het kanaal moest wijken voor een autoweg dwars door de stad. Leve de vooruitgang, leve het toerisme.Mede dankzij haar hetze en schaamteloze leugenpraat valt het origineel niet meer te lezen. Alle beschaving komt van boven weet ze verder te melden. Hoe zou het met haar zijn? Probeert ze nog steeds haar beschaving hier te slijten? De Bataafse dus…

Een tijdje geleden kreeg ik nog mee dat ze onze minister van Volksgezondheid met alle mogelijke middelen ging bestrijden, waarbij die van IS zouden verbleken. De onthoofding voorbij dus. Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Luguber klinkt het wel. Vandaag meldt ze dit: “Wel gvd is ze nou helemaal, we hadden nee gezegd tegen uitwisseling van gegevens!!!” Ze verwijst naar dit artikel.

Zou ze ooit gehoord hebben van “chirurgische operaties op afstand” om maar eens een dwarsstraat te noemen? Bange mensen zijn gevaarlijke mensen, ze zijn onberekenbaar en doen uitspraken die ze niet kunnen verantwoorden. Wie zei ook al weer dat de Bataaf, pardon Hollander evenwichtig en bedaard was? Deze Bataafse is het volstrekt niet. Ze wenst bovendien te spreken namens ons allen. Grootheidswaan?

En de privacy dan? De almachtige staat? Afluisterschandalen? In die zaken is Nederland koploper, ik weet het. Het is zelfs niet te ver gezocht deze voortrekkersrol te zien als voortkomend uit die uit karigheid geboren Bataafse cultuur. Een cultuur gebaseerd op polderen en roof in den vreemde. Zelfs dicht bij huis, het wingewest Zuid-Limburg met al zijn grondstoffen. Een paradijs vergeleken bij de Hollandse polder met koe.

In al haar onbeschaamdheid stapte ze vorig jaar naar de politie, onze Bataafse. Braaf noteerde de agente haar aanklachten, zo vertelde ze. Het dossier groeide en werd alsmaar dikker. Ik heb het gezien, het was van dezelfde orde als dat van Alexandra Strieker, de omvang van een goed gevulde ouderwetse ordner.

In het eerste geval, die van de valse aanklacht van Strieker, moest ik een verhoor ondergaan. Ook mooi om dat eens mee te maken. In het tweede geval was ik zo weer buiten. Tja, zei de agent van dienst, we hebben geconstateerd dat die dame zich aan dezelfde zaken schuldig maakt als waar ze u van beschuldigt. Stoppen met die handel. Ook Van Donkelaar zullen we oproepen om haar die boodschap mee te geven.

“Ik stop niet”, was mijn reactie. Dan moet ik u alsnog een verhoor afnemen, was de reactie van de agent, verrast door mijn reactie, maar die kennelijk genoeg van die affaire had en wel wat beters te doen had. U begrijpt me verkeerd, lees mijn spul maar eens goed door. Ik noteer slechts wat die persoon t.a.v. mij en mijn naasten uitvreet. En, voegde ik eraan toe, mij is het te doen om de politieke implicaties van wat zij doet. Fascisme…

De agent keek mij verbouwereerd aan en stopte het gesprek. In de wandel naar de uitgang zei ik nog tegen hem, ik denk dat die vrouw stapelmesjogge is. Hij keek veelbetekenend terug. Maar u ziet het, ze gaat verder alsof er niets aan de hand is. Onverantwoordelijk, goedgelovigen in haar val meeslepend. Een schoolvoorbeeld van alledaags fascisme.

Als u doorklikt op een van bovenstaande linkjes ziet u dit screenshot:


 


De praktijken van deze Bataafse, stiekem en achterbaks lasteren en smaad verspreiden, vormden al met al de aanleiding tot haar figureren op mijn blog. Ze heeft er hard aan gewerkt om mijn persoon te bezoedelen en vriendschappen stuk te maken. Haat lijkt haar drijfveer. Dat breng ik een beeld als toonbeeld voor het alledaags fascisme.

Verdwijnen van internet doe ik dus niet, al zou ze dat nog zo graag willen. Die tweet is overigens uit de periode kort voordat een festival in Maastricht plaatsvond, waarop ik Abakoula trof, een man die ze als zo velen onder druk heeft gezet om niet met mij te communiceren. Lasteren en smaad verspreiden getuigt van fascisme. Of heb ik het mis? De beste remedie om dat tegen te gaan is en blijft openbaarheid.

En de politie? Ze wordt alsmaar opgezadeld met onzinnige zaken. Een schandaal op zich.

Lees verder: Ter informatie van Twitter. Al mijn activiteiten op Twitter in een oogopslag.
 
Uitgelichte afbeelding: bron onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.