Eng, heel eng… Engerlingen…

Don McCullin: Early Morning, West Hartlepool, County Durham (1963)
SimoneLaurey  @kromst thuis lastig vallen is eng, heel eng, juist als die ander anoniem is. 

12:25am, Nov 07 van Hootsuite

 


Zo is het. Punt.

Met Simone deel ik weinig, vrees ik, zeker niet haar politieke opvattingen, maar hierover ben ik het grondig met haar eens. De aanleiding tot haar opmerking betreft een stukje dat als volgt begint:


 


De tekst stamt van Robert Engel, een man waar ik ook niets mee deel, vermoed ik. Wat hij hier beweert, als de feiten kloppen, kan ik van A tot Z onderschrijven, dat wel. In die discussie op Twitter viel ik ook de naam Tibaert en werd verwezen naar een PDF met tweets van Huib Riethof

Je wordt er werkelijk doodmoe van, van mensen die niets begrijpen, niet kunnen of willen lezen wat er staat. Riethof heeft mij twee lange jaren ellende op internet bezorgd door zijn vieze leugens, veel materiaal van mij is spoorloos verdwenen uiteindelijk door zijn toedoen, materiaal over muziek, stedenbouw, architectuur en weet ik wat niet al. Z’n vriendinnen hebben lasterblogjes over me gelanceerd, waar de honden geen brood van lusten. En ik zou paranoïde zijn? Ik laat hun handel en wandel zien als het mij betreft, als ik kan aantonen dat laster en smaad in het geding zijn. Over bedreigingen heb ik het dan nog zelfs niet. Op deze wijze hoop ik anderen een dienst te bewijzen, om er voor te waken vooral niet goedgelovig te zijn. Dat lijkt me al heel wat.

Algemeen gezegd, hoe krijg je de waarheid boven tafel, hoe leer je leugens en bedrog onderkennen? Als ik daar met m’n handelwijze een steentje toe kan bijdragen ben ik al dik tevreden. Nee gek ben ik niet. Of toch, omdat ik me inzet om mensen wat duidelijk te maken en niet om ze zand in de ogen te strooien?

Wie is hier wel gek, misschien beter gezegd: wie deugt hier niet? Ja, Yell werd met lof overladen in kringen rond Krapuul. Het is me bekend. Dat mag toch geen maatstaf heten? Mensen die aan een oog (politiek) blind zijn, mijd ze liever als de pest, zou ik u op het hart willen drukken. Daartoe hoort die Riethof en ook Yell. Ze zijn helaas niet de enigen. En nogmaals, Simone Laurey en Robert Engel hebben met hun uitlatingen over malversaties in mijn ogen volstrekt gelijk. 

Aangifte doen? Lees wat een grote geest dezer dagen hierover op Krapuul verkondigt. En weer viel bij hem het woord nazi… Verder zei hij ook: “Wie zwijgt stemt toe? Ik denk het, de reputatie van die hufter een beetje kennende, eerlijk gezegd wel.” Precies dat is wat ze in zijn kringen doen, wegkijken. Een oud-Hollandse gewoonte. Als je een beetje lef toont ben je het haasje. Bekijk deze rotzooi eens en mijn commentaar. Ik kan het verder niet helpen, maar het stelletje staat er wel gekleurd op. Fascisten toch, ook al noemen ze zich links?

Verder? Ik ga door. Het verzamelde spul komt me nu enorm van pas bij een naderende strafrechtszaak. U hoort nog van me.


Nagekomen bericht 12 november over een andere strafrechtszaak: 

 

Let ook even op de commentaren. Krek Hakkenberg, vriendje van Breedveld, en Foaroan, idem. Twee lulletjes bij elkaar. Samen klaren ze de klus  wel…

 

De rechter heeft vonnis gewezen

conceptdagvaardiging – PDF

betekenen-vonnis-robert-engel-jelmer-siljee

 

 

In Buitenhof op 9 november:

 
Februari 2016: 

Nog steeds geen zitting van de rechtbank in zake Herman F., wel is hij nog present. Hij duikt op bij De Vlieger en weet iets te melden over Perry Verwijst. Op dat moment kon ik niet weten dat ik te maken had met Herman F., daarenboven komt er nog een verwarrende tweet waarmee iemand met “Marion Carcas”, Verwijst dus, in verband werd gebracht. Daarover deed ik navraag, met als kenwoord “PolitieBreda”. Geen antwoord. Pas bij het leggen van een directe relatie kreeg ik antwoord en werd de zaak opgehelderd.

Waarom vertel ik dit? Omdat anonymus drsYell me blijkbaar nauwgezet volgt, hij voelt het kennelijk zijn plicht om als een detective iemands sporen na te gaan, ook al begrijpt hij van de samenhang geen enkele donder en van mijn activiteiten nog veel minder. Laf zoals het stiekeme personen past stuurt hij dit bericht door:


Uiteraard heeft deze heldhaftige man me al sinds lange tijd geblokt. De hel dat zijn de anderen, dat geldt zeker voor dit figuur, fake of niet.
 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.