Alle remmen gingen los…

Greek, Turkish and Armenian children posing together for a picture in Istanbul (1930)
Voor wie even doordenkt, een foto met een enorme lading. Plaats en jaartal zijn ook relevant. En zie vervolgens hoe volwassenen aan de slag gaan, volwassenen die zich beroepen op liefde voor kinderen. Voor mij wellicht het grootste schandaal. Regelrechte fascisten, om niet te zeggen schorem, komen hier aan het woord. Ze lopen vrij rond met hun hoofd vol met haat en wraak gevoelens. Daar kun je niets tegen beginnen. Je kunt het wel tonen, misschien wel de best denkbare optie. Iedereen kan er dan kennis van nemen en er zijn voordeel mee doen. Najaar 2012, omstreeks Allerheiligen. Werkelijk alle remmen gingen los. Eerst even deze:


 


De intrigante uit Maastricht wist hoe het spel te spelen. Achteraf moet ik constateren dat ze nog beter werk leverde dan een andere intrigante, Jekylline. Terzijde, was Jeky het niet die de kwalificatie haatoma lanceerde? Hoe dan ook, het fraaiste triootje op Twitter was geboren, Sjaakie, Jeky en Yollie (zo noemde zich die haatoma ooit).

Bijzonder spannend is het om te volgen hoe het spel zich ontwikkelde en er zich allerlei figuren bijvoegden die het over een ding eens waren en daarbij probeerden elkaar in schunnigheden te overtreffen. Enkelen van hen heb ik in beeld gebracht, Huib Riethof voorop, de meest gore van het stel, met zijn “bewijs”. Een echte klootzak, vele malen erger dan ene Friedrich Eckhardt of Dirk Hartman. De reden waarom ik dit zo zeg mag onderhand duidelijk genoeg zijn.

Zijn meest bespottelijke opmerking: “Ik ga je blocken als je Sjaakie niet met rust laat”… En nog eentje, zie ik nu gericht aan Tibaert: “Een kat in nood maakt rare sprongen.” Hij heeft heel wat nuttige dingen gedaan voor NL en het socialisme, zegt de man. Die Huib toch, echt een man met waandenkbeelden, net als zijn Sjaakie en die Arnold / André. Ina bleef tenminste nuchter:

Sjaakie: “Je vond het geweldig toen tibaert het bij mij deed toch”… 
Ina: “Huh? waar heb je het over. Inbeelding hou ik het op.”

Zou Sjaakie zich nu echt hebben ingebeeld hebben dat…? Ja, ze had al eens iets gemeld over een ober op Cuba, die met haar… Moet Sjaakie teleurstellen, laat ik het voorzichtig uitdrukken, ze is mijn type niet.

Dit en nog veel meer valt hier te zien en te lezen, met als vervolg screenshots van november 2012. Je bent, denk ik, echt van lotje getikt om op al die smaad, laster, leugens, intriges en bedreigingen te gaan reageren. Ik leg ze vast, een klik en het is gebeurd. Bij het terugkijken ben ik wel steeds stomverbaasd over het aantal idioten, ja, ik zeg het bewust, die aan die smeerlapperij geloof hechten. Voor mij het bewijs dat fascisme nooit ver weg is.

De screenshots heb ik niet gesorteerd. Er zitten hier en daar wat doublures in, maar dat maakt weer duidelijk hoe ik te werk ga. Zie mijn weblog. De screenshots zijn gemaakt in november 2012, in de maand dat ik (op verzoek) aangifte heb gedaan tegen H.F. te Oss.  

U treft er ook een tweet van mij bij aan die verwijst naar dit schone lied gezongen door Sjaakie:Helaas is het origineel verdwenen en valt niet meer te beluisteren. Zou ze zich schamen over alle leugens die ze willens en wetens verspreid heeft? Aan haar activiteiten te beoordelen allerminst. En ach, als vrouw mag je liegen over je leeftijd: “Ik als jonge vrouw” zegt ze…
 
TIBAERT BLOGSPOT

Update februari 2017


 

 
En verder…


Uitgelichte foto: Istanbul

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.