Mening of propaganda?

Proud to be black
“Vrouwen die de hedendaagse vrijheden vanuit de
westerse cultuur liefhebben, mogen niet langer de ogen sluiten voor de grootste bedreiging van onze tijd.”

 


Aldus Blondemevrouw. Wie is Blondemevrouw? Dat mogen we niet weten, wel geeft de Volkskrant vandaag deze anonymus de ruimte om haar nonsens te ventileren, nu over Zwarte Piet. Het citaat stamt uit een stukje van haar maanden geleden verschenen in de, jawel daar is ie weer, Dutch Free Pres. Vrij, vrijheid, als dat tegenwoordig als vlag gebruikt is het meer dan oppassen geblazen. Over vrijheid met een hoofdletter heeft deze dame het, maar ons afvragen wat dat is, vrijheid, mogen we niet, die vrijheid krijgen van haar we niet. Haar vrijheid is wat ze in haar hoofd heeft gezet, de Westerse. De kapitalistische, de vrijheid te roven en te plunderen en iedereen tot minderwaardig te kwalificeren die niet tot de happy few behoort. Op haar eigen blog schrijft ze als commentaar: “Vragen wat Vrijheid is, is uit den boze.”

Deze dame lijkt wel bezeten van de gedachte dat de Islam de bron is van alle kwaad in de wereld. Dat is haar boodschap en ze is slim genoeg om die los te koppelen van “PVV”. Zo verschaft ze zich de ruimte om haar op los zand gebouwde propagandistische praatjes met een hoog discriminatoir gehalte rond te bazuinen. De Volkskrant valt blijkbaar voor deze ogenschijnlijk onafhankelijk geest, een krant die de vrijheid van meningsuiting zeer hoog in haar vaandel voert. Elke mening is welkom, als het blad maar gevuld wordt. Zo maak je meteen elke journalistiek die nog wat voorstelt volkomen overbodig. Uiteindelijk kunnen ze de krant opheffen, we hebben immers Twitter en de blogscène. Zouden ze dat wel beseffen?

Schermafdruk 2014-11-13 22.17.00Blondemevrouw is bepaald niet de enige die met een zelf in elkaar gesmede ideologie de boer op gaat. Op internet tref je een ware caleidoscoop aan van meninkjes die als feit gesleten worden en waar steeds op teruggevallen wordt. Daar mag je niet over reppen, het is immers hun mening. Wat me opvalt is dat deze wens meestal vervuld wordt. Kritiek leveren is uit den boze, dan schendt je hun waardigheid en uit alle hoeken en gaten wordt aan het slachtoffer hulp geboden. Je vraagt je ondertussen af hoe nog een publiek debat mogelijk is als je al die zelf opgetrokken heilige huisjes moet ontzien. Het lijkt wel of iedereen met iedereen in concurrentie dient te gaan om te kijken wie de meeste bijval krijgt, wie kortom geloofd wordt op zijn woord.

Op deze blogspot blijf ik melding maken van dit soort zaken, geventileerd door personen met wie ik veelal in negatieve zin te maken kreeg. Op die wijze ontstaat een dwarsdoorsnede van het malafide gedeelte op Twitter. Het levert fraai illustratie materiaal op voor mogelijk latere uitwerking en voor justitie. Iedereen mag er uit putten, mits met bronvermelding.

Een drietal maanden geleden verschenen op die blogspot o.a. deze berichten.


Foto: bron

Een gedachte over “Mening of propaganda?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.