Het koekoeksei bij Krapuul

Jocelyn Herbert: Masks for the Greek play “Oresteia” by Aeschylus (1981)


 
Tibaert zal zorgen dat de geschiedenis mensen inhaalt die vuil wensen te spuien met welk doel ook. Fascisten wel op de eerste plaats…

De Bataaf is uiterst tolerant, hij is immers door God uitverkoren. Het maakt hem bij uitstek geschikt om slogans de wereld in te sturen, ze treffen altijd doel. Het etiket doet de rest en de handel bloeit. Van Philips lampen tot sherry, om maar eens wat anders te noemen. 

De nuance zoekt hij steeds, anders wordt het handeltje bedorven… Twitter is de Bataaf op het lijf geschreven, in 140 tekens weet hij (en vrouwlief, de Bataafse) alles haarfijn te noteren met een duidelijkheid die geen twijfel doet opkomen. Oude bewaarde screenshots maakten me dat weer eens temeer duidelijk. 

Krapuul, voor geen tweeërlei uitleg vatbaar, toch? Site en de bijbehorende Twitteraccounts vloeien in elkaar over. Op de site tweets en op Twitter linkjes naar die tweets. Zo rekenen ze zich rijk bij Krapuul, zo voer je een handeltje. 

 

Net als bij die good old VOC weten ze hun handeltje slim te verdedigen. (De handelspost in het wingewest Indië heette niet voor niets Batavia. U kent de geschiedenis toch van Ons Indië bevolkt met moslims?) Aanvallen op hun handel en wandel weten ze adequaat te pareren, daarbij de nuance niet uit het oog verliezend.

 Als een goed leider, die zijn troepen moet beschermen, werd meteen ingegrepen door JvdH:


Die racistische term zij hem vergeven. Het betreft hier een dame tot voor kort hogelijk gewaardeerd door hemzelf. Zij mocht haar gang gaan, tips van haar werden in dankbaarheid aangenomen en de grote geest AdR ging aan de slag. Alweer een hoogstaand stukje van de man kon gelezen worden, zoals dezer dagen over ebola. 

Domme kut… En dat tegen een dame waaraan hij, gevierd leider, het nodige te danken heeft? AdR zwijgt in alle talen. Niet alleen racistisch lijkt die man te zijn, ook seksistisch. Bij dit alles zou ik bijna uit het oog verliezen dat JvdH niet als leider wordt opgevoerd op dat dartbord maar Tibaert.

Links en fascistisch… Voelde JvdH nattigheid? Ontglipte hem de regie? Tibaert laat toch even van zich horen en dat mocht niet.


Het Bataafse fort moest verdedigd worden en dat ging zo:


 


Juist, de op Twitter zeer arbeidzame en welbekende stalkende haatoma deed nog even een duit in het zakje. Zelden of nooit had ze het gewaagd een bijdrage te leveren aan die site. Dit liet ze zich echter niet ontglippen. Jammer voor haar dat ze over het hoofd zag dat het feitelijke doelwit Sjaakie was, haar sister in crime. “Snap je het nu domme kut?”


Nee ze zag het niet over het hoofd, ze wist het wel, dat kon niet missen, maar een intrigante maakt altijd gebruik van het moment als het zich aandient. Een koekoeksei dus… 

Sjaakie maakte al sinds lang openlijk deel uit van de PVV aanhang, ook dat wist die haatoma. Ook dat kon niet missen. Korte tijd later ging ook zij een innige band aan met schoften uit die hoek. Een Bataafs spreekwoord zegt immers, soort zoekt soort.
Hoe reageerde een bewonderaar van deze twee vrouwen, een binnen Krapuul zeer geliefd historicus, een man die ik ken als leugenaar, bedrieger en verspreider van smaad? Zo:


 VEEL MEER VALT HIER TE BEWONDEREN: SCREENSHOTS 


Voorts:Uitgelichte afbeelding: Jocelyn Herbert – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.