Wilt u even lachen?

Josef Breitenbach: Josef Albers teaching the color class, Black Mountain College, summer 1944
Over Tibaert: “Liegt ie wel eens niet?”. Voor mij werkelijk de meest hilarische uitspraak ooit, gericht aan en overgenomen door een zelfbenoemde fascistenjager gelieerd aan de sites Krapuul en Frontaal Naakt. De Maastrichtse haatoma mag hem tot haar trouwe volgers rekenen.  Een ander volger uit diezelfde kring dicht zich journalistieke kwaliteiten toe, een personage geheel passend in het Bommel universum. Een derde, historicus van opleiding, zegt dat hij de geschiedenis gaat inhalen. En tot slot voegt zich bij haar een zich chief-editor noemend persoon, die elke redactionele vaardigheid ontbeert en geen zinvolle gedachte kan formuleren. Zie hier in het klein een afspiegeling van het desolate politieke en journalistieke klimaat in de Bataafse polder.

Het gaat hier over personen die ook in juridische termen geheel over de schreef gaan, bewijsbaar als het Tibaert betreft. Niets verifiëren ze, ze volgen getrouw de wetmatigheid van hetzes: intimideren, liegen, platwalsen. Ze doen het bij volle bewustzijn gelijk een fascistisch procédé. Het past volledig in dit beeld dat mijn weblogs en andere accounts dienden te verdwijnen want ze getuigden volop ook van hun politieke impotentie. Een voorbeeld. Iemand maakt als persiflage een account op Twitter aan onder “@pvv1933”. Je moet werkelijk stekeblind zijn en volkomen achterlijk, politiek gesproken, wil je geloof hechten aan wat doldwaze figuren als Sjaakie Wouters en Eveline van Donkelaar beweren over die account. Toch doen ze het, zoals met alles wat uit de koker van dat tweetal komt, zeker als het onderwerp Tibaert is. 


CRT “@occupyFabeltjes: Ben tegen het Jodendom met aanslagen, oorlog, vrouwenonderdrukking. Ben het niet altijd oneens met

 


Uiteraard was die account niet van mij, ik hanteer geen fake accounts en heb er zelfs met nadruk op gewezen dat dergelijke vergelijkingen mank gaan. Maar lees eens wat in die RT, die uitdrukkelijk cynisch bedoeld was, staat. Daarover hoorde je het crapuul, excusez le mot, niet. Je mag je gerust afvragen of de persoon, die iets dergelijks beweerd, wel goed snik is.

We ronden dit chapiter met een terugblik na het vorig jaar af met tweets van iemand die nu wel genoegzaam bekend zal zijn voor haar lasterpraktijken en haar pathologisch liegen.

Twee weken later verdwenen mijn blogspots:


De man kan er niet tegen om tegengesproken te worden en zeker niet door een vrouw Zijn eigen vrouw is al monddood


20 okt. 2013
Die zegt weinig in gezelschap, heeft geen eigen mailaccount en geen eigen twitter die beheert

 

Ik ga mijn kindjes ophalen, met gekken als is Maastricht niet echt veilig voor mijn gezin. Weer een TL voor politie archief.Kan deze vrouw niet uit Maastricht verbannen worden? Niets deugt hier in haar ogen en blijkbaar de enige Maastrichtenaar die ze ooit op bezoek heeft gehad, Tibaert dus, wel het allerminst. Wat een gruwel deze Bataafse.


Nadat de blogspots met alle documentatie verdwenen waren dacht iemand als Van Donkelaar helemaal vrij spel te hebben. Een voorbeeld.


Mij voor leugenaar uitmaken vind ik geen grapje, daar heb ik mijn lasteraar al voor Zet die maar voor gek!

 


Echt, ik moet het niet wagen de naam van deze vrouw te laten vallen in het bijzijn van mijn vrouw. Onbegrijpelijk wat deze Bataafse zich allemaal denkt te kunnen permitteren. Zie weer 20 oktober… Een goede raad wel aan goedgelovigen, vertrouw haar autobiografische notities niet. 

Meer van dit fraais staat hier onder #tibaert. U merkt het, langzamerhand komt het tot een afwikkeling van de daar aangesneden kwesties. Fascistische praktijken, een constante stroom aan strafbare feiten richting Tibaert, het doen weghalen van geestelijk eigendom. Teveel om op te noemen. Mensen die op mijn blogs met naam en toenaam genoemd worden zijn hiervan op de hoogte of hebben zich er massaal aan schuldig gemaakt. Het “wir haben is nicht gewußt” zal geen uitkomst bieden. 

Vooral, laat ik dat niet vergeten, er zijn nogal wat mensen beschadigd door de niet weer te noemen daders. Ook zij maken aanspraak op genoegdoening.

Nog even lachen. Als u op een van de datalinkjes klikt krijgt u het e.e.a. te lezen over fijnstof en roken, over zwakke genen en kanker, met dank aan “een hele lading wetenschappers om mij heen, mijn Dr. in Neurosciense en haar collega’s.”

Geen grapje… Dat de aardewerkfabriek Sphinx al jaren dicht is wist ze niet en van het fijnstof van de ENCI, een van de verworvenheden van de kolonisatie van Zuid Limburg, heeft ze nog nooit gehoord. Wat een drama, die vrouw. Over haar doldwaze opmerkingen die in deze TL te lezen vallen m.b.t. de medische wetenschap zal ik maar als leek op dit gebied mijn mond houden. Tragisch. A propos ENCI

Wat me het meest verontrust aan de revue passerende personen op dit weblog? Hun botheid, slim verpakt of niet, en hun schrijnend tekort aan historisch en cultureel besef. Ze compenseren het met uiterlijk vertoon, name-dropping en wat niet al. Het baat hen niet. 

Een aantal van hen afficheren zich als links, sociaal, bewogen. Uit hun woorden en daden blijkt het tegendeel. Zo uiten zich mensen niet die anderen proberen te begrijpen, te helpen. Ze beseffen zelfs niet dat je van anderen zeer veel kunt opsteken, ook al ben je het niet met ze eens. 

De gave des onderscheids zullen ze nooit verwerven. Hen rest slechts het plaatsen in hokjes en verketteren van hen die niet tot hun sekte horen. O zeker, de edele wilde bestaat in hun ogen en ze hebben verre reizen gemaakt. Ook dit baat hen niet, ze blijven wie ze zijn, verstard en niet tot verandering bereid. 


De context van de tweets op het einde van de maand november 2013: “Eveline, est-elle vraiment formidable? Mais non…”Update april 2018


Uitgelichte foto: Josef Breitenbach – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.