Gek en stom…

Effect of wartime gasoline shortage in Washington, DC, 1942
Een indrukwekkend dispuut waarbij veel duidelijk wordt over socialisme en fascisme. De een kenner van links (Teun), de ander van rechts (Laurent). Werkelijk in een paar zinnetjes wordt het ons glashelder voor ogen gevoerd. Wat zijn we toch achterlijk…

Lees hieronder de discussie tussen deze twee politicologen. Een vast medewerker van de gerenommeerde site Krapuul opent:


Kan ik ook aangifte doen tegen iedereen die  gestemd heeft wegens belediging van de Nederlandse cultuur en schadelijke achterlijkheid?U merkt het, Laurent zet de toon. We hoeven niet door te vragen, hij bezit de definitie van de Nederlandse cultuur. Hij weet wat schadelijk en achterlijk is en bovenal wat rechtspraak is. Dat is geen grootspraak, zeker niet, de man is bloedserieus.

Zijn kennis en inzicht wordt zeer betwijfeld door zijn politieke tegenstander, maar hij gunt hem volop de vrijheid om zich te uiten, als hij doet. Laurent gaat in de geest verder zoals hij begonnen was, hij wil bepaalde geluiden in de kiem smoren, want er zijn nou eenmaal grenzen aan die vrijheid. Waar die grenzen liggen komen we niet te weten. Wel weet hij dat, zoals hij hem noemt, een guru veroordeeld gaat worden. Is Laurent helderziende?

Teun brengt het aspect van politieke winst ter sprake bij een mogelijke veroordeling. En hoe reageert Laurent hierop? Je kunt rustig stellen dat hier de aap uit de mouw komt. Zetelwinst kan hem geen reet schelen en waarom niet? PVV stemmers zijn iedere redding voorbij, zegt deze man bij volle verstand. Hoor ik hier een echo van zeer christelijke signatuur? Mensen die verleid zijn door de duivel en voor eeuwig verloren zijn? Er is geen verlossing mogelijk. Ze zijn uitschot zou je het in alledaagse terminologie kunnen vertalen. De vraag vervolgens, wat doen we met ze?

Hij staat socialisme voor. Het is nooit op grote schaal uitgevoerd, zegt hij. De USSR en China (vergeet hij niet een paar landen?) waren volgens hem dictaturen met socialisme als excuus. Hoe zou deze brave borst socialisme omschrijven? Zou hij enig idee hebben over de economische ontwikkeling van pakweg de periode dat het handelskapitalisme tot grote bloei kwam, vervolgens het industrieel kapitalisme, kolonialisme? Lees eens ter inleiding, beste Laurent, dat boekje van Rudi Dutschke over Lenin en lees ook eens wat economische geschriften van, jawel, Stalin. Je zult versteld staan. 

De linkse mens heeft het verstand om iets, ja wat, te overrulen, zegt hij ook. De menselijke psyche? Juist ja, de nieuwe mens. Weet je Laurent, ik kan op die baarlijke nonsens van jou dieper ingaan, maar het lijkt me zinloos. Je lijkt me horende doof en ziende blind. Je behoort, net als die rechtse rakkers tot de ewig Gestrigen die nooit iets zullen leren uit de geschiedenis. Zeer gevaarlijk, een dergelijke houding.  In de kern een fascistische. 

Nee, ik ben niet gek en laat me niet gek maken. Ik ben een blij en tevreden mens en hoop nog lang gezond te blijven. Mag ik je bij deze jou en je soortgenoten bij Krapuul wel adviseren eens de toon te matigen en bij alles wat jullie afscheiden zich ook eens af te vragen, klopt dit wel en wat als? Jullie berokkenen grote schade aan een open en “links” debat met jullie zinloos geschreeuw en verketteren van andere meningen. Streven naar een rechtvaardigere maatschappij betekent op de eerste plaats dat we in de ander een medemens zien, geen vijand die we bestrijden moeten. Wat denken jullie wel, dat jullie de betere, de uitverkorenen zijn?


Folie of foli en cultuur…Het debat…Kan ik ook aangifte doen tegen iedereen die  gestemd heeft wegens belediging van de Nederlandse cultuur en schadelijke achterlijkheid?

 21 nov. 2014
 in dit vrije land mag je alles , zelfs zeggen , dat jij, als linkse oikofobe idioot niet geremd wordt door enige kennis 

 21 nov. 2014
 Er zijn grenzen aan de vrijheid van meningsuiting, zoals jouw guru  wellicht gaat merken

 21 nov. 2014
 tja, dat hebben we al eerder meegemaakt, linkse malloot , graag proces 2 weken voor 18maart2015 , kan je lachen 

 21 nov. 2014
 Destijds stond hij OP de rand van de wet volgens de rechter, dus nu gegarandeerd er overheen. Ik zeg 360 uur schoffelen. 1/2

 21 nov. 2014
 tja ach , 40 uurtje taakstraf zit er misschien wel in toch ? brengt ook zijn zeteltjes op 

 21 nov. 2014
 Die zetels kunnen me geen reet schelen.  stemmers zijn sowieso voorbij iedere redding.

 21 nov. 2014
 Gelukkig heeft jouw ideologie in het verleden bewezen wel te werken, Lurch 

 21 nov. 2014
  en welke ideologie mag dat dan wel zijn?

 21 nov. 2014
 Die bloedrode ideologie 

 21 nov. 2014
 De Sovjet-Unie en China waren dictaturen met socialisme als excuus. Socialisme is nooit uitgevoerd op grote schaal.

 21 nov. 2014
  zeg mij eens waar socialisme wel is geslaagd ?

 21 nov. 2014
  bijna nergens, omdat rechts een veel makkelijker spelletje van verdeel en heers speelt. Veel plezier ermee.

 21 nov. 2014
  je kan de aard van de mensheid niet veranderen, gelijkheid bestaat niet, socialisme is dictatuur over het individu

 21 nov. 2014
  de linkse mens heeft het verstand om dat te overrulen, de rechtse mens niet 3/2

 21 nov. 2014
  aan het einde zegeviert altijd het recht van de sterkste , if you can’t beat them, join them

 21 nov. 2014
  ja, en al die rechtse sukkels denken dat zij de sterksten zijn.

 21 nov. 2014
  Sterker dan AFA iig

 21 nov. 2014
  en wat heb ik met AFA te maken? Niet dat ik niet anti-fascistisch ben 1/2

 21 nov. 2014
  itt tot de gemiddelde -er die zo stom is dat-ie niet beseft fascist te zijn 2/2

 21 nov. 2014
  tja fascist is toch iedereen die anders denkt dan de linkse kerk , zelfde racist , tokkie etc. 

 21 nov. 2014
  nee het is alleen dat iedereen de  waanzin normaal is gaan vinden.

 21 nov. 2014
  tja niet volgen , gewoon stemmen totdat hij iets verkeerds doet

 21 nov. 2014
  Hij doet voortdurend van alles verkeerd, maar iedereen blijft op hem stemmen. 

 21 nov. 2014
  tja dus doet hij niks verkeerd , alleen heel goed Het onvermijdelijke naspel…  tja, AFA je linkse broeders van dezelfde linkse kerk,ook Tibaert van dezelfde linkse kerk door fittie eruit gegooid
23:31 – 21 nov. 2014

 21 nov. 2014
  ik heb helemaal niks met die gek van een Tibaert te maken

 
  tja zijn we het over een ding eens Tibaert
Uitgelichte foto: onbekend fotograaf – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.