De 7 plagen van de Bataafse ideologie

Ruth Orkin: Boy and Fence, Central Park (1965)
Af en toe iemand als Strieker, die zich valselijk tooit met de naam Kassandra, aandacht geven kan geen kwaad. Dag in dag uit is deze Bataafse Pamela Geller in de weer om ons de zegeningen van het kapitalisme in te prenten. Ze ziet dit economisch stelsel als een ideologie, het enig ware bovendien en de Islam als de grootste bedreiging voor dit stelsel dat onze vrijheid waarborgt. Volgens Strieker uiteraard. Ze heeft namelijk Ayn Rand bestudeerd.


De laatste boodschap vandaag die ik van Strieker zie:


 


De zeven plagen. Kort ervoor geeft ze een link door naar een stukje op haar weblog. Met gemak vallen uit dat blogstukje 7 plagen te ontdekken in de vorm van desinformatie, propaganda, verdraaiing van feiten, onbetrouwbare bronnen, het ontbreken van een begrippenkader, uit de lucht gegrepen vergelijkingen, onterechte beschuldigingen. Hoe speelt iemand dat klaar in een paar zinnen? Sandra Strieker dus.


 


Voor de grap laat ik een gedeelte van haar TL zien voorafgaande aan die 7 plagen tweet. Commentaar lijkt me overbodig: Internationaal socialisme, ehhh solidariteit.


Uitgelichte foto: bron

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.