Klein grut

· fascisme, fotografie, ideologie, justitie
Authors
René Maltête, Rue des Partants, Paris, 1960s.Is er ook groot grut? Och ja, de Here Gods, Allah… Grut… Nou, ik bepaal me tot klein grut, met beide voeten op de grond. 

Een of andere “fascisten watcher” neemt me dat kwalijk. Die gast, een Fries, is bij Krapuul en Frontaal Naakt actief. In zijn ogen ben ik een fascist. Op grond waarvan? Omdat ik fascistische praktijken laat zien. Pyt heet het manneke, Piet voor de doorsnee Nederlander dus. 

Zou hij iets begrepen hebben van fascisme? Zeker van niet, maar ik ga het niet verder illustreren, dat loont de moeite niet.

Wil hem wel iets voorleggen, waar hij zijn tanden aan stuk kan bijten, klein grut weliswaar maar glashelder als toonbeeld van een fascistische praktijk die volop in de mode is geraakt, elkaar uitmaken voor antisemiet als lakmoesproef voor de eigen politieke verhevenheid. 

Trap hem in de grond, maak hem kapot, in morele en niet fysieke zin uiteraard, door hem of haar antisemiet te noemen. Er zijn mensen die mogen dat. U kent Wilders toch? 

Het heeft iets van de Bataafse verzetsdaad 70 jaar na dato.  

Zie:

Moeten we nu gaan uitzoeken wat Ewoud Klei te melden heeft? Natuurlijk niet. In een zinnig politiek debat geef je aan waarom enz. Die Van den Heuvel schreeuwt iets dat voor een buitenstaander niet te beoordelen valt. Het zal het bij de eigen aanhang uitstekend doen, dat wel. Klei is volgens hem antisemiet op gereformeerde grondslag heet het. Helaas smaak ik het genoegen een familielid te hebben uit dat milieu, dus ik kan me er wel iets bij voorstellen, maar geldt dat ook voor Klei?

Pyt aan de slag. Geef eens een analyse van de werken van Klei en het handelen van Vd Heuvel. Het zal me benieuwen of je daartoe in staat bent. In jouw ogen is hier toch sprake van groot grut?
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: