Ratten die zijn aandacht vragen

Edward Burtynsky: Oxford Tire Pile Westley, California (1999)
Aldus Peter Anshof…

Het loopt maar naar het politiebureau voor niks en niemendal. Enkele dagen geleden opperde ik op FB de idee van een internetpolitie, politie die alles in alle openbaarheid afhandelt. Daar dien je dan ook je klachten en aangiftes te deponeren. Valse aangiftes worden meteen gebrandmerkt. Daders van smaad en laster wordt zo hun handwerk ontnomen, desnoods worden hun accounts van internet verwijderd bij bedreigingen etc. Er kan meteen vervolging ingesteld worden zonder dat slachtoffers daarvoor actie moeten ondernemen. Nogmaals, alles in alle openbaarheid en controleerbaar voor iedereen.

Peter is wel vaker in de weer met politie en justitie, zelfs met De Telegraaf had ie een akkefietje. Hij noemt zich zakenman, doet aan beveiliging en zegt journalist te zijn. Zijn precieze kwalificaties heb ik niet bij de hand, ik doe immers niet aan speurwerk. Hij wel. Zie mijn telefoonnummer. Vanavond verneem ik dat hij weer een aanklacht heeft gedaan en laat ze nog zien ook, een genoegen dat ik over die aan Tibaert gerichte nooit heb mogen smaken.


 

 

 

 

 

Schermafdruk 2017-12-12 02.31.04

 


Ratten die zijn aandacht vragen… tot welke diersoort rekent Peter zich? 

Peter heeft het over ratten. Ratten dienen verdelgd te worden, is de gangbare mening. Mensen als ratten aanduiden betekent dat ze het leven niet waard zijn. Het is de redenering van fascisten. Peter vent deze gedachte uit. Conclusie, Peter is een fascist, of op zijn minst iemand die zich voor dat karretje laat spannen. 

Peter is ook erg bevreesd dat zijn schotschriften door de “verkeerde” mensen gelezen worden en beroept zich dan op auteursrecht. Dat heeft hij gemeen met meer mensen op Twitter. Enkelen heb ik leren kennen en ze grepen, net als Peter, in. Als sneeuw voor de zon verdwenen hun brouwsels met laster en vooral met veel dwaasheden als sneeuw voor de zon. Fascisten staan n.l. niet ergens voor, vrijheid van meningsuiting bijvoorbeeld, ze lopen achter een idee aan, vaak, zeer vaak geventileerd door een goeroe of leider.


ps:

Een correctie van Bart. Niet zijn adres was door Peter verspreid maar z’n telefoonnummer. In principe maakt dat weinig verschil. Voor snuffelaars als Peter al helemaal niet, of het nummer afgeschermd is, als in mijn geval, of niet, hij weet het in no time te achterhalen met bijbehorend adres.Uitgelichte foto: Edward Burtynsky – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.