Rooie Ina (bis)

Lui Liu …
Een oplettend lezertje zei al in 2010:


O, dus de heren waren actief in de jaren tachtig, in de crisissfeer van no future weet je wel. Toen de mensen ontevreden waren. En hele gezinnen op straat gezet werden.

De vraag is wel: hoe kun je aan het begin van de studie gestaan hebben, in het holst van de crisisachtige jaren tachtig actief in “de kraakbeweging” geweest zijn en intussen nog begin veertig zijn in 2010?

 


Slimme man, waarschijnlijk goede punten behaald voor geschiedenis op school. Zo simpel is het tegenwoordig het waarheidsgehalte van een journalist tegen het licht te houden. En hij weet het nog goed, de mensen waren ontevreden. De mensen… Zijn de mensen ooit tevreden? Waarschijnlijk niet.

Er valt veel te verhalen over de stad in de zeventiger en tachtiger jaren. Huisvesting, stadsvernieuwing, kraken, maar ook het autootje en vergeet de gastarbeiders niet. Een ander maal, nu dat weghalen van wat ongewenst wordt geacht.

Ina had vorig jaar andere kopzorgen
(screenshot 11 november 2013)
Ook daar heeft die man een rol ingespeeld. Tibaert zijn spulletjes verdwenen, niet zomaar, maar omdat nogal wat door hem vastgelegde wandaden bepaalde mensen zwaar op de maag lagen, waaronder deze André. Dat Rooie Ina uiteindelijk de reddende engel speelde moet hem vreugdevol gestemd hebben. Weg met al dat vunzige bloot, de zangeres met de o zo zoetgevooisde stem kon weer schitteren als nooit tevoren, zijn Sjaakie. Eerlijk… Zo ziet u weer dat niets lijkt op wat het schijnt dat het is. Krapuul blijft wel krapuul, maar dat wist u al.

Tibaert zal NOOIT een oproep doen tot het weghalen van wat dan ook. Gelukkig hebben we nog justitie in dit land, of je het met haar uitspraken eens bent of niet. De André’s, Ina’s en al die anderen in hun kielzog, zoals die draak Joop Zeil, nemen het liefst het recht in eigen hand. Ook daarin verschillen ze niet met fascisten.

Vandaag, op Kerstavond, is Ina druk in de weer. Trouw heeft artikelen weggehaald van een gesjeesde journalist.

Als gebruikelijk heeft ze zelf niet veel te melden maar ze kwijt zich als altijd van haar taak om indirect het aanzien van de site Krapuul op te poetsen. Was het niet André die… Juist. Een kinderhand is snel gevuld zullen we maar denken. Hier de oogst van Ina

Heeft mevrouw Dijstelberge verder nog wat te melden? Nee. Uitgelichte afbeelding: Lui Liu

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.