Virussen en bacteriën

Vlinder
Wat zien we, wat voelen we, wat ruiken we? Zullen we het eens over het klimaat hebben, niet over het sociale, maar het klimaat dat wezenlijk bepaalt of we nog toekomst hebben, het klimaat waarover fascisten plegen te zwijgen? Leg die koppeling eens i.p.v. dat stompzinnige gedoe over tokkies, daar is niemand mee geholpen. Betweters kunnen we allerminst gebruiken. Doen, dan verandert het sociale klimaat in een klap en komen angsthazen, xenofoben en goedgelovigen in een klap buiten spel te staan en smelt de aanhang voor Wilders cs nog sneller weg als de poolkappen nu al doen.
 

Virussen, je ziet ze niet, ze dringen binnen en voeden zich en planten zich voort op een parasitaire wijze en toch liggen ze aan de basis van alle leven, ook het onze. Bacteriën lijken van een andere orde, we weten dat we er zelfs niet zonder kunnen. Mag je dan mag parallellen trekken tussen deze vormen van “leven” met menselijke vormen van samenleven? Ach, als het iets duidelijk kan maken over waanideeën, manke vergelijkingen of simpelweg smetvrees, is dat misschien zelfs toe te juichen.

Je moet dan niet over iemand heen vallen met causaliteit en hem gaan beleren. Hem een lesje gaan geven over deductie, inductie, moraliteit en godsgeloof. Juist dat geeft een gebrek aan inlevingsvermogen aan en schiet zijn doel voorbij. Zie mij weer, heb ik dat even goed gezegd (ja wat?) en de ander kruipt stilletjes in een hoek weg. Dom…

En wat een arrogantie, zie BIJLAGE

Van een andere orde is dit.Merkwaardig, dan zijn die wijsneuzen plots stil. Er valt geen eer aan te behalen, dat zal het zijn. Deze “wens” werd op eerste Kerstdag verspreid, een oer-christelijke, en dient als voorwendsel om gebruikers van niet-kosher vlees moslims en joden te laten bespotten. Iemand als een vies varken bestempelen behoort ook tot deze christelijke cultuur. Merkwaardig.

De intolerantie t.o.v. andere culturen is bij christenen nooit ver weg. Zullen we het in de toekomst daar over hebben? Lijkt me verstandiger. Domheid kun je bestrijden, ze is niet aangeboren. Ook niet dankzij inteelt.

Om over na te denken, als er een verkeerde kant is is er een ook een goede. Wie bepaalt dat?

Het ziet ernaar uit dat een viespeuk met smetvrees dat voor ons wilt gaan doen…

 

Wat was er op dit beeld ‘aan de hand’ tussen Trump en Britse premier?Update januari 2017


Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.