Atheïstische moslims

Tish Murtha: Youth Unemployment – Newcastle (1981)
Diepgelovigen, die zich bedrogen voelen, dat zijn de ergsten. In Batavenland wemelt het van dergelijke individuen, maar gelovig blijven ze op de een of andere manier. Denk maar eens aan die katholieke jongetjes en meisjes na ’68 die in Nijmegen studeerden. Ze hebben houvast nodig, willen niet door twijfel geplaagd worden, denken dogmatisch. 

Bij onze moslims is het niet anders. Bij hen komt er nog bij dat ze mee willen tellen, laten zien dat ze zich bevrijd hebben van iets dat als minderwaardig geldt. Terzijde, ook Hitler had joodse bewonderaars, zeker in zionistische kring. Ook Begin en Mussolini is een mooie. Het is nu niet anders, denk aan Afshin Ellian bijvoorbeeld.

Deze tweet zie ik nou staan: “Hafid Bouazza zei het goed: ‘De islam is agressie op zoek naar een oorzaak’.” Ze verwijst naar dit stukje uit 2011:


 Het is weer genoteerd. Zowel Ellian als Hafid Bouazza zijn nog altijd onder ons. Ik wens de dappere strijders nog een lang en gelukkig leven toe. Leer eens zelfstandig te denken, zou ik hun wel willen verzoeken, voor je leven hoeven jullie echt niet te vrezen…


Tish Murtha – bron onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.