Onze profeet

· fascisme, ideologie, journalistiek, opinie
Authors

JoostNiemoller 4:17pm


Groot stuk in Newsweek over het fenomeen @geertwilderspvv maar de Nederlandse media hebben geen idee.

newsweek.com/2015/01/30/gee…

 
 
Dank je Joost. Heb het stuk met belangstelling gelezen. Mooi ook dat nog eens Wilders z’n Indische achtergrond wordt aangehaald. Ze viel eens breeduit te lezen in De Groene, toen jij al weg was bij dat blad. Weet je nog hoe zijn broer op dat artikel van Lizzy van Leeuwen reageerde?
 
Is je ook niet opgevallen dat zijn banden met Israël en de USA in zijn geheel versluierd blijven? Ideologisch en financieel.
 
Belangrijker nog, de voedingsbodem waarop Wilders hier kon werken. Juist, daar wordt niet over gerept. Zo kon hij steeds een stapje verder gaan onder het motto “islam = fascisme” als een door alle wateren gewassen selfmade fascist.  
 
Is Wilders niet een al te gemakkelijk werktuig voor extreemrechts in de USA en Israël? Wat denk je Joost? Als ie niet meer nodig is wordt hij snel bij het grofvuil gezet, dat weet jij ook wel:
 
Wilders is taking his message global. “This is not a national fight,” he says. “The fight with Islam has no borders. The war has no borders. The fight for freedom has no borders.”
 
Wie verhaalt de schade op Israël en de USA voor wat deze stroman in Nederland heeft aangericht? Die is inmiddels al onmetelijk. Misschien moet het journaille zich daar eens op gaan richten. 
 
Grenzen, ja ja… Ons afgrenzen vanwege onze superieure cultuur. Welke gek verzint zoiets? Opmerkelijk dat een Amerikaan dat voor zoete koek slikt.
 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: