Historische feiten

 

Op onverwachte wijze kun je je blootstellen. Zoals hier Riethof. Hij zegt geschiedenis te hebben gestudeerd. De aanleiding voor dat blootstellen? Een van de vele beruchte tweets van Wilders. Wanneer worden ze eens onder het fileermes gelegd? Samen vormen ze een strategische missie om haat te zaaien en fascisme salonfähig te maken.Er komen enkele veelzeggende reacties op, waarmee we uit de voeten kunnen. Helaas, ze krijgen geen vervolg, zoals altijd:En dan komt onze historicus.  Ook hij gaat elk inhoudelijk debat uit de weg. Zijn niet fehlerfrei Duits zullen we hem niet kwalijk nemen, maar in die tweet geeft hij voor mij wel duidelijk aan dat hij de literatuur niet kent. Ik raad hem aan eens het desbetreffende werk van Götz Aly te bestuderen. 

Het is echter triester gesteld met deze “historicus”. Al meermaals heb ik erop gewezen dat hij beweert dat hij de geschiedenis inhaalt. Zonneklaar een vorm van geschiedenis bedrijven die correleert met die van nationalisten en fascisten. 

Voor wie het nog niet wist, sinds november 2012 wacht ik tevergeefs op bewijs over wandaden die ik jegens hem zou hebben begaan. Voor mij het bewijs dat deze man een bedrieger is die zich aan fascistoïde daden schuldig maakt als het hem te pas komt. Om met Selim te spreken: leugenaar, leugenaar, leugenaar. Riethof beschouwt zichzelf als intellectueel.


Uitgelichte kaart: Het koloniale Europabron

Een gedachte over “Historische feiten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.