Mediakritiek, fact free…

Sawara Kura: Japan
Hoe kom je aan informatie, hoe hou je de actualiteit bij, hoe vorm je je mening als je je actief wilt inzetten om iets van fascisme duidelijk te maken? Kan dat überhaupt wel als je nauwelijks kennis van zaken hebt? Nee, dus. Dagelijks geeft de site Krapuul het onomstotelijk bewijs. Hierdoor wordt dit middel erger dan de kwaal, de plaag van met name bedroevend slecht geïnformeerde mensen die blind achter een rattenvanger aanhollen. Ze doen in feite niet anders.

Zonder een enkele inspanning zich te getroosten worden kreten geslaakt, benoemt men zichzelf tot slachtoffer (zie “antisemitisme”), verwart citaten met een mening en gebruikt in grote lijnen dezelfde motivaties en kreten die we uit fascistische hoek kennen. Niemand wordt er wijzer van, integendeel ze spelen het rechtsextremisme van Wilders en z’n discipelen volledig in de kaart.

Vandaag werd het weer zeer duidelijk. Zelfs het prediken voor eigen parochie gaat hen steeds slechter af. Hoofdlijn blijft, geen dialoog, vooral en bovenal geen dialoog. Hun gelijk staat vast. Op grond van wat? Zullen we het hun eens vragen? Dat heeft geen zin. Hun houding, trap de ander in de drek des te beter tonen we onze nobele instelling. 

De leider, oprichter van de site berichtte dit vandaag. Het getal spreekt. Wat zei ik eens ooit? Joden zijn net gewone mensen en prompt was ik een antisemiet.

Citaat (het complete blogbericht in dit geval):


IK GA NIET AL ONZE JODEN OPNOEMEN OM TE BEWIJZEN HOE GEWELDIG WE ZIJN

     

Maar ik tel er 6. Ik ga ze niet noemen. Maar wij hebben 6 Joden in de redactie. Ik denk dat wij meer Joden in de redactie hebben dan CIDI. Er is er niet één bij geweest die ooit vond dat hier iets antisemitisch verscheen. Dat dus. Dus krijg de fokking klere.

 


Heeft het multiple persoonlijkheidsvirus toegeslagen bij het crapuul? Ook leuk om te weten, wie wordt door Jeroen het joodzijn toegedicht, op welke gronden? De Neurenbergse? Argumenten? Geen enkel. Maar ik zei het al, kreten slaken, vooral veel loze kreten.


Schermafdruk 2017-11-24 04.55.00

 


De kop bij dat stukje van de NOS is een citaat. Tja, en dat kopje doet het goed om de volledige Nederlandse pers als gleichgeschaltet en als Lügen Presse te defamieren, gelijk de Pegida beweging doet. Zo was het, zo is het, les extrêmes se touchent. zie maar.


 


De NOS doet aan een hetze tegen vluchtelingen. U ziet, ik fantaseer het niet. Wie is hier mee geholpen? Wel op de laatste plaats diezelfde vluchtelingen. Dan was er nog iets over een pastor:


 


De uitsmijter staat op hun weblog. De duizend en een vergelijkingen die je voortdurend kunt trekken, maar die a priori inhoudelijk mank lopen, nog afgezien van het tactisch gezien onproductieve van deze handelwijze.


 


Mijn lijn, blijf noteren wat je overkomt, waarvan je beschuldigd wordt en wat lasteraars en smaadschrijvers verder te melden hebben. Als aantekening wil ik nog best eens benadrukken dat ik als zondebok volledig ongeschikt ben en juist daardoor des te beter in staat kwalijke praktijken te laten zien.

Aan asocialen heb ik een bloedhekel, vandaar de extra aandacht die het Krapuul kringetje van mij krijgt. Ik heb ze goed genoeg leren kennen om een oordeel over hen te vormen. Een volgend maal meer.


Update november 2019


Uitgelichte foto: bron onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: