Je maakt wat mee…

Maastricht: Rue de l’Enfer
Toch maar goed dat Tibaert voor de AIVD werkt, op die manier kan ik nuttige informatie doorspelen. M’n woonplek is een zeer strategische. 200 meter van de grens met België, waar een beruchte drugsroute loopt, bekend van de Amstelgoldrace. Die wielerronde is overdag, ’s nachts kun je er beter wegblijven. In een straal van 100 meter om m’n woning is met drugs gedeald, hebben schietpartijen plaats gevonden, heeft een pand lange tijd leeg gestaan omdat er een wietplantage in werd aangetroffen.

Zo, dat zijn een paar feitjes, waar Amsterdammertjes als André niet zo gauw mee in aanraking komen. In mijn hoedanigheid van geheimagent, juist ja. Tibaert wordt door de dienst gechanteerd. Omdat hij nog steeds niet uit de kast durft te komen, kan ik echter over al die grote en kleine zaken verder geen mededelingen doen. André moet maar eens bij Sjaakie gaan informeren over de Cannerberg. Wat daar niet allemaal plaatsvindt. De Paus, de Queen… Het was niet voor niets hoofdkwartier van de Afcent voor de NAVO.

De echte grote wereld van ons land begint bij Maastricht. Daar begint ook de cultuur, de beschaving. Leren Bataven niets over, vandaar dat ze zo vreemd reageren op buitenlanders die geen geld in het laatje brengen. Dat zijn ze niet gewend. Neem nou maar van mij aan, Amsterdammers zijn de werkelijke provincialen, die denken dat ze in het epicentrum van de wereld leven. Was dat waar, dan was het allang verzonken in haar moeras. Haal eens de aldaar niet geboren bewoners weg, wat houd je dan over? Ouwe hoeren, ja ouwehoeren kunnen ze als de beste.

Liever Rotterdam, daar houden ze de broekriem zelf op, Amsterdammers pralen met zaken waar het hele land diep voor in de buidel moet tasten en er nauwelijks iets voor terugkrijgt. O ja, ik vergeet nog het belastingparadijs Nederland, met als hoofdzetel Amsterdam, en ook Ajax, de club die joden tot ongewenst verklaarde, ja dat was voor ’45. André heeft iets met trams. Zou ie weten hoe de directeur OV collaboreerde met de bezetters en de Februaristaking wilde breken?

Even een intermezzo:Helaas verraden Rotterdammers ook hun ware aard als het om hun eigenbelang gaat. Antwerpen en Maastricht weten ervan. Maar dat terzijde.

Je maakt wat mee. Zeker op internet. Wist u dat Tibaert tot de pedofiele scène wordt gerekend? Dat hij een oorlogstrauma heeft? Dat hij aan joodse zelfhaat lijdt, dat hij een moslimhater is? Een nazi zelfs. Geen wonder dat hij alcoholist is geworden, aan het dementeren is. Tja, van narcisten kun je van alles en nog wat verwachten, ook dat ze een pathologische leugenaar zijn, schizofreen, psychopaat. Stelen doen ze ook. Heel gek, teksten. Vraag Ina en André maar.

Niet verwonderlijk is dat Tibaert stalkt, masturbeert, geilt op jonge meiden. Dat komt waarschijnlijk omdat hij als kind misbruikt is door de patertjes. Omdat hij nooit in de buitenwereld komt spreekt hij alleen een onverstaanbaar, primitief dialect. Een wonder dat hij nog vrij rondloopt. Een zorgzame wijkverpleegster wilde hem al aan een medicatie onderwerpen, maar hij is pertinente zorgweigeraar. Een ander vrouwelijk iemand deed een dringend beroep op de burgemeester om Tibaert eindelijk in een instelling op te nemen. Een derde, een man ditmaal met grote therapeutische kennis, wilde wel consult geven, tegen betaling uiteraard, omdat Tibaert hem gestalkt had en telefonische terreur had gepleegd. Zei hij.

Genetische aanleg sprak de wijkverpleegster met al haar kundigheid en ervaring over die geestelijke afwijkingen. Tibaert heeft het me zelf gezegd, het zit in de familie. Gek, knettergek. En wat ie over de joden en zionisten durfde te zeggen, ronduit een schande. Nee, intelligent is Tibaert bepaald niet. Lief als ze is waarschuwde ze Tibaert wel voor iemand uit de Haagse penoze. U kent hem wel, Bres…

De lijst is lang, maar ze is bij lange na niet compleet. Wel goed dat iemand die de kindjes van Femke Halsema uit elkaar wilde rijten, alle gegevens van Tibaert op internet verspreid heeft. Met foto’s en al. Het vizier staat op je gericht, zei de man. Veel profijt hebben die genoemde o zo kindvriendelijke dames van die man gehad. Het blijft een geluk dat Tibaert iets heeft met de AIVD, want anders… Denk maar aan de drugs- en wapenhandel, hier, op deze strategische plek.
Enfin, ik heb genoeg uit de school geklapt. Heel anders dan dat bekrompen gedoe in Amsterdam. Daar was Tibaert bijna verongelukt op een trap, ook dat nog, had zijn nek kunnen breken. Zou wel een prachtig slotakkoord geweest zijn vanwege al die miserabele praktijken op internet. Ja, ja, in Amsterdam geven ze bouwvergunningen af voor woningen met een trap onder een hoek van 60 graden of nog steiler. Dat zal André een zorg zijn, Huib ook. En brandgevaarlijk was het er bovendien. Kun je nagaan hoe die gastarbeiders werden ondergebracht. Nee, Batavenland is niets voor Tibaert…

het toppunt aan wellevendheid

Laat nu vele jaren later een van die provincialen een oproep tot censuur uitgaan aan al zijn volgelingen op internet. Een ongeletterde, moest ik constateren, wetenschappelijk geschoold, met geld op de bank volgens eigen zeggen. Hij had zelfs het volk mogen dienen als verkozene. Je maakt wat mee, op je ouwe dag.


Update 15 oktober 2020


Uitgelichte foto: Maastricht – Mestreechtenere
Ingevoegde foto: Joachim Wilbers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.