Herdenken

Parijs
Je hoopt tegen beter weten in dat op dagen als deze geen misbruik wordt gemaakt van de geschiedenis. Zeventig jaren nadat het Rode Leger Auschwitz-Birkenau bevrijdde is het weer zover. Op de herdenking was Putin niet welkom, dat geeft te denken. 

Voor Tibaert blijft de vierde en vijfde mei 2013 een schokkende herinnering. Twee vrouwen meenden juist op die dagen te laten zien aan welke kant ze stonden, die van het fascisme. Kort ervoor had Wilders Volendam bezocht, uitgerekend op de verjaardag van Adolf Hitler. Het Roomse palingdorp ging helemaal uit haar bol. Van beide gebeurtenissen heb ik uitvoerig melding gemaakt op mijn weblog. De maat was toen kennelijk vol voor de Helfershelfers uit de Krapuul school. Hun lamentabele houding, hun gebrek aan minimaal fatsoen, hun leugens en verdraaiingen van wat er plaatsvond rond Tibaert kwam te dichtbij. Dat blog moest weg en het is weg. 

De namen van de betrokkenen: Jacqueline Wouters, Eveline van Donkelaar, Huib Riethof, André de Raaij, Jeroen van den Heuvel en Ina Dijstelberge. Andere meelopers noem ik verder niet omdat Tibaert aan hen geen aandacht heeft besteed. Op Twitter zijn deze lieden bekend onder @jacquelinewxxx en meerdere andere accounts, @gavimensch, @huibree, @vanovernaar, @jvdheuvel67 en @inadijstelberge.

Herdenken. Via Facebook en Diigo heb ik wat materiaal doorgestuurd, want het is rampzalig gesteld met de kennis over de massa uitroeing van joden en al die anderen die als minderwaardig en ongewenst werden beschouwd.
Wat ontdek ik dat mijn grote schrik in een van mijn vriendenlijntjes op Twitter? Achter elkaar staand twee tweets van een en dezelfde persoon:

– Do you support banning the burka in your country?
– Never Forget AUSCHWITZ 70th Anniversary of the Liberation

Hoe vallen deze met elkaar te rijmen? Never forget om een alibi te hebben om door te gaan met fascistische streken? Iets anders kan ik er niet van maken.

De aangeefster, wie anders dan Jacqueline Wouters, het vriendinnetje van Huib Riethof? Ze is eerlijk, zegt die kerel, ze spreekt altijd de waarheid. Dus ook hier volgens Riethof. 


 


Volgens de fascist van dienst is het meteen duidelijk: een moslim. Kenmerken als vegetariër, ADO supporter, anti-Zwarte Piet en een hekel aan PVV’ers dat kan niemand anders zijn dan een moslim. Zeker als hij ook nog links wordt gelaten door de volgers van Sjaakie. Het betrouwbare baken (is toch zo Riethof, je gelooft haar meest gore leugens en smeerpijperij toch ook?) in deze duistere tijden. #AFA, weet ze ook nog te melden. 

Noteer even in jullie agenda: 23 maart a.s., dan vindt ergens in het land een rechtszitting plaats. Komen die fascistische praktijken, ook van Sjaakie, op de proppen. Mocht het niet tot vervolging komen van deze gore tante ga ik nog eens aan de bel trekken, ergens bij de recherche in de Randstad. Ik wil graag weten wat hun onderzoek van ruim een jaar geleden heeft opgeleverd.
 


 

 

Foto’s: bron

 

Een gedachte over “Herdenken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.