Herdenken

· fascisme, geschiedenis, justitie
Authors

Je hoopt tegen beter weten in dat op dagen als deze geen misbruik wordt gemaakt van de geschiedenis. Zeventig jaren nadat het Rode Leger Auschwitz-Birkenau bevrijdde is het weer zover. Op de herdenking was Putin niet welkom, dat geeft te denken. 

Voor Tibaert blijft de vierde en vijfde mei 2013 een schokkende herinnering. Twee vrouwen meenden juist op die dagen te laten zien aan welke kant ze stonden, die van het fascisme. Kort ervoor had Wilders Volendam bezocht, uitgerekend op de verjaardag van Adolf Hitler. Het Roomse palingdorp ging helemaal uit haar bol. Van beide gebeurtenissen heb ik uitvoerig melding gemaakt op mijn weblog. De maat was toen kennelijk vol voor deHelfershelfers uit de Krapuul school. Hun lamentabele houding, hun gebrek aan minimaal fatsoen, hun leugens en verdraaiingen van wat er plaatsvond rond Tibaert kwam te dichtbij. Dat blog moest weg en het is weg. 

De namen van de betrokkenen: Jacqueline Wouters, Eveline van Donkelaar, Huib Riethof, André de Raaij, Jeroen van den Heuvel en Ina Dijstelberge. Andere meelopers noem ik verder niet omdat Tibaert aan hen geen aandacht heeft besteed. Op Twitter zijn deze lieden bekend onder @jacquelinewxxx en meerdere andere accounts, @gavimensch, @huibree, @vanovernaar, @jvdheuvel67 en @inadijstelberge.

Herdenken. Via Facebook en Diigo heb ik wat materiaal doorgestuurd, want het is rampzalig gesteld met de kennis over de massa uitroeing van joden en al die anderen die als minderwaardig en ongewenst werden beschouwd.


Wat ontdek ik dat mijn grote schrik in een van mijn vriendenlijntjes op Twitter?

 

 

Never forget om een alibi te hebben om door te gaan met fascistische streken? Iets anders kan ik er niet van maken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: