Of de banaliteit van het kwaad

Wonen
Stompzinnigheid aangaande fascisme valt dagelijks op allerhande blogs te lezen. Meestal in de geest van Wilders: “Islam staat gelijk aan fascisme”. Historisch en daadwerkelijk de grootst mogelijke nonsens die je kunt poneren. Ook een “linkse” site maakt zich dagelijks schuldig aan het plakken van het etiket “fascisme” met als gevolg dat het een hol begrip wordt. Er wordt op die site zelfs niet geschuwd te pas en te onpas met het afschrikwekkende begrip nazi te colporteren. Deze auteur met name:


RalphvanderGeest augustus 14th, 2014 at 12:26 pm  Comment on Wilders en zijn fascisten by Krapuul
“Niets aan toe te voegen. Zoals het hier beschreven is, is het precies. En….je leest het alleen op Krapuul.”

 


En zo kwam ik uit bij het meesterwerk van Jeroen van den Heuvel over fascisme uit het jaar 2010, de 10 punten van Wikipedia. Werkelijk rampzalig. Dat krijg je bij gebrek aan intellectuele bagage. Voor mij is een reactie op dat stuk in dit verband alleraardigst, een reactie op die 10 punten van iemand die in de veronderstelling leeft ter zake kundig te zijn:


 


De man beweert van zichzelf expert, op Europees niveau nog wel, te zijn van sociale problematieken en de helpende hand te bieden om tot oplossingen te komen. Zeg maar als in situaties zoals die in de Schilderswijk. Laat nu uitgerekend die man een meester zijn gebleken in het vernederen van anderen, w.o. Tibaert en net als de nazi’s (vooruit, dan doe ik het ook maar een keertje) stelselmatig leugens verspreid te hebben over Tibaert, geheel in de geest van ab jetzt wird zurückgeschossen. Nee, een nazi is Tibaert niet, zei de goeie man. Maar voor het overige…

Een voorbeeld gaf ik al: “Een tsunami aan propaganda.” Geheel in de geest van die bewuste site  kwam gisteren hun grote Geest met het volgende, zonder enige gêne spreekt hij over vergassen:


 


Ruanda is nooit ver weg bij deze geest als het over de media gaat. Het linkje “Radio Mille Collines” duikt veelvuldig bij hem op. Vervolgens heeft hij het over tokkies en dan komt de uitsmijter:


“Denkt u daar maar eens over na Babette van de NOS * met die vunzige kop boven uw verhaaltje over vluchtelingen in relatie tot de beschikbaarheid van huizen.Fascisme faciliteren is niet alleen immoreel, het is een misdaad.”

 


U ziet het weerom, fascistische streken uithalen zogenaamd om (vermeend) fascisme te bestrijden. Exact, maar dan ook exact hetzelfde zoals Wilders dat doet. Vernederen, beschadigen, tot zondebok bestempelen. Is die Geest van Krapuul nog wel goed wijs? Inderdaad, je leest het alleen op Krapuul. Dit dus. Zullen we het linksfascisme noemen? 

* Naar blogs van Krapuul verwijs ik principieel niet. Achter de oorspronkelijke link ging een soort van update schuil die puur dient ter zelfrechtvaardiging. Zie screenshot hiernaast. Ik heb ze vervangen naar die met mijn commentaar. Opmerkelijk is wat Dijstelberge over urgentie te melden heeft. Juist, klinkklare onzin.

Wie wordt wijzer van dat gedoe van Ina Dijstelberge cs met nietszeggende en dus zinloze grafiekjes? Van het telkenmale herhalen van dezelfde teksten? Van dat rampzalige doorlinken? De boodschap is duidelijk Babette en de NOS deugen niet, maar een vleug van deskundigheid over de materie waarover het hier diende te gaan valt niet te ontdekken. Kortom, Krapuul, geestelijk lui en geborneerd bovendien. NAGEKOMEN BERICHT 


Het opperhoofd van Krapuul aan het woord. Zoals steeds gebruiken mensen als JvdH dezelfde terminologie die ons zozeer vertrouwd is bij Bosma en Wilders, “staatsomroep”… 

De correspondent van de NOS schijnt sporen te willen wissen, aldus Vd Heuvel. Een praktijk die hij en de zijnen kennen als hun broekzak om voor hen onwelgevallig materiaal te doen verdwijnen. Het monddood willen maken is een van hun hobby’s.
 
Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.