Zelfverdediging…

· fascisme, internet, justitie
Authors

Christenen keren iemand de andere wang toe als ze een oplawaai krijgen. Die cultuur hebben ze totaal verinnerlijkt, zeker in Calvinistische streken. Die iemand dient dan wel mens te zijn in hun ogen. Wie dat is bepalen zij. 

Iets van die houding demonstreert Tibaert vanaf het moment dat hij via weblogs berichten de wereld instuurt over wat derden over hem te melden hebben onder het motto “tegen valse beschuldigingen hoef ik me niet te weren, hoef ze niet te weerleggen”. Het resultaat is meer dan prachtig. De weldenkenden aan de ene, de Bataven aan de andere kant. Merkwaardig, uitgerekend een christen-anarchist herkent deze houding van zich defencelessness opstellen niet.

Voor Tibaert was en is alles glashelder en hij blijft in die eenmaal gekozen houding volharden omdat hij zodoende iedere lezer van zijn stukjes waarheidsgetrouw kan melden wat onverlaten uitspoken. Er zal best de afgelopen jaren al heel wat afgelachen zijn, zeker dankzij de bijdragen van vrouwen als Jeky, Sjaakie en Eveline. Je bent werkelijk van God los als je die dames nog serieus neemt.

 

Marjane Satrapi, Persepolis

Marjane Satrapi, Persepolis

Juist op dat punt wordt het pas echt vermakelijk als we kijken naar het kringetje rond Krapuul, betweters en schreeuwlelijkerds, de goeden niet te na gesproken. De ster van een van hen begint steeds meer te flikkeren, een zich zo noemend christen-anarchist. Hij volgt alles van me, zeg maar vanaf @kutje13 tot “man en paard“. Wist u overigens dat de man aan vertalen doet? Nou dat weet ik pas sinds deze week. Nu begrijp ik ook waarom hij in het verleden eens uitriep: “Heb je dat gelezen, hij is nu echt dement geworden” of vergelijkbare woorden tegen mensen waarvan je je zou moeten afvragen of ze nog wel in een enigermate beschaafde maatschappij thuishoren. Het was zijn reactie op een stukje van mij over vertalen, helaas verdwenen door toedoen ook van hem. Hij voelde zich, om in zijn stijl te blijven, duidelijk door mijn stukje in zijn kruis getast.

De man is voor mij de ideale bron op Twitter voor info richting Krapuul. Aan dat blog besteed ik aandacht om diverse redenen die teruggaan tot de discussie over pedofilie najaar 2012 en de houding van de eigenaar van die site daarna, tezamen met die van een aantal van zijn vriendjes. Vanaf die tijd kan ik als Tibaert laten zien hoe les extrêmes se touchent, te omschrijven als het SPVV model, fascisme op Bataafse grondslag zogezegd. Sjaakie en Eveline kun je beschouwen als exemplarische voorbeelden. Hun beschermheer is Huib

Heb ik al eens voorgesteld: Wie wil als theaterschrijver met m’n spulletjes aan de slag? 

Nou, over christenen begon dit stukje en ik dwaal ogenschijnlijk af richting fascistische streken van Krapuul en die fraaie dames. Nee hoor, dat lijkt maar zo. Die christen-anarchist daar gaat het over. Een achterbaks personage, die me nooit iets gevraagd heeft, die anderen opstookt om bij Google te gaan klagen, die zich nu bezwaart over tweets van hem op mijn blog nadat hij een vorig maal bot had gevangen om weer een site van me te doen verdwijnen onder het motto “diefstal”. Over die man gaat het. 

Tibaert verdedigt zich niet, hoeft zich niet te verdedigen. Waarom ook, afgezien van die gekozen strategie? Hij wel en dat doet hij zo doorzichtig dat je wel medelijden met hem moet krijgen. Want geloof hem maar, hij heeft wat in het leven gepresteerd, hij is een iemand. Dat zul je, volgens die redeneertrant dus nooit kunnen zeggen van een bouwvakker, een fabrieksarbeider of caissière. Over deze beroepen spreken mensen als deze christen-anarchist dan ook met een zeker dédain. Hij weet wie mislukt is, die bouwvakker rekent hij er ongetwijfeld toe.

Hoe gaat dat verdedigen bij hem in het werk?

 

Lees hier verder…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: