Een retweet

Frans Masereel: Montmartre (1925)
Geen vieze woordjes zei de man na een RT van mij. Later ging het heten dat @kutje13 van mij stamde. Zo zie je in het klein terug wat ook in het “groot” gebeurt. Walter van der Cruijsen beschrijft het vandaag op Krapuul. Ja, op Krapuul, op elke regel zijn uitzonderingen. Nu is het Nora Azarkan van de PvdA die het treft. Aanklager: Ewout Klei. Medium: DDS.

Vaste regel, de tot dader uitgeroepen persoon moet zich verdedigen, krijgt alle rotzooi over zich heen en het allerbelangrijkste, in alle eeuwigheid wordt teruggegrepen op het voorval. We vergeten snel, nietwaar? Ik merk het bij mezelf als ik weer eens wat oud spul terugzie, fake-accounts onder mijn naam, vervalste retweets van mijn berichten. Wat een zooi. En het spul wordt geloofd, ook in kringen van Krapuul, Walter. Laat je het zien, heet dat stalken.

Ik citeer Walter: 


“Ze werd verantwoordelijk gehouden voor een uitspraak die ze nooit gedaan heeft. Ze hoorde als Nederlands staatsburger niet in Nederland en het werd tijd voor een afrekening. Niet alleen zijzelf had schuld maar ook de hele PvdA, de Marokkaanse gemeenschap en natuurlijk alle moslims in de wereld. Het bericht werd dan ook met veel enthousiasme gedeeld door aanhangers en vertegenwoordigers van de PVV, Geen Stijl en Powned, en verder door bijvoorbeeld Identitair Verzetafdeling Limburg en de bij de redactie bekende personen, die hun bibliotheek hebben verbrand om ruimte te scheppen voor de geschriften van Joost Niemöller.”Juist in die paar laatste woorden schuilt voor mij het allerbelangrijkste. Misschien helpt het die namen te publiceren. Mij is namelijk opgevallen dat er nogal wat lieden dat “manifest” van Niemöller omhelsden, Het Nieuwe Realisme, een regelrecht fascistisch schotschrift. Er waren mensen onder die indertijd voetstoots de smaad en lastercampagne richting Tibaert omhelsden als de waarheid over mijn persoon. Afzenders: Eveline van Donkelaar, Huib Riethof en Jacqueline Wouters.

Voor mij is het de lakmoesproef dat fascisme in dit land op vruchtbare bodem valt. Voor mij geen verrassing. Misschien moet ik maar eens een lijstje publiceren van personen die mij op Twitter geblokt hebben, zelfs preventief. Angst is vermoedelijk in het spel. Dialoog onmogelijk.
 


Afbeelding: bron onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.