Niet denken, maar weten

Slave sales and auction, Atlanta – Georgia (1864)
The man outside was a former slave, now a member of the Union Army on guard duty.
Het is als een roeping. Ze werden priester, arts of notaris. Of gingen in de verpleging of in het klooster of allebei. Ze zijn er nog, misschien meer als ooit te voren, milieu bepaald, standsbesef. Laat die kinderen in een andere omgeving opgroeien en weg is die roeping. Dan leren ze denken en weten ze het niet meer.

Zo ook Dennis. Dennis wist te melden dat Mugabe het lichtend voorbeeld voor Quinsy Gario was. Daar wil je meer van weten en dus vroeg ik hem zelfs tweemaal hoe dat zat. Na een week nog geen antwoord. Toch maar eens Quinsy volgen, want van een dergelijke tweet wil ik het fijne van weten. 

Wie Quinsy is is genoegzaam bekend, maar wie is deze Dennis? En weet Dennis van die 770+ gevallen?  Lieden die zo maar wat roepen, mensen valselijk beschuldigen en dan zeggen “ik weet het” (het lijkt de Blue Band encyclopedie wel) zijn van een bedroevend soort. Op een gegeven moment voelen ze zich uitverkoren en zullen nooit meer verantwoording afleggen. Wilders is het beproefde voorbeeld.

Dennis heeft een weblog en verklaart: “Dennis de Witte studeert Algemene Cultuurwetenschappen en is met name geïnteresseerd in de politieke, filosofische geschiedenis en actualiteit van Europa. Hij ontwikkelde daarnaast een brede interesse voor Israël en het Midden-Oosten.”

Weliswaar in het buitenland geboren, of misschien juist daardoor, is hij nationalist in hart en nieren en heeft veel belangstelling voor andere culturen. De liefde voor Israël is aanwezig en hij is politiek actief samen met gewezen PVV coryfeeën. Dat kan Wilders nog opbreken. Verder heeft hij alle briljante werken van Fortuyn in zijn bibliotheek. En toch pas nauwelijks 20.

Wat valt nog van zo iemand te verwachten, een uitgesproken voorbeeld van een oude jongere? Waarom dan nog aandacht geven aan wat zo iemand te zeggen heeft? Hij heeft een roeping, een politieke. Die zal hij waarmaken. En dat is griezelig in mijn ogen, hij weet het al. Juist die lieden zijn gevraagd als orde geschapen moet worden. Turken stemmen op Turken en dat is een gevaarlijke ontwikkeling, zegt hij n.a.v. de oprichting van de partij “Denk”. Weet je Dennis wat een klassenmaatschappij is? 

Ga eens nadenken en vertel me waar Quinsy Gario zich lovend heeft uitgelaten over Mugabe en zo ja met welke bewoordingen.


Een jaartje later, 10 april 2016 om precies te zijn, nog steeds geen reactie maar wel een RT als deze:

 

 


Zo afficheert hij zichzelf nu op Twitter:


 


Hij herkent zich zonder twijfel in Klaver. Er is meer, hij imiteert BHL via Baudet. Let eens op de knoopjes van zijn witte overhemd, z’n kapsel, dat quasi nonchalante… Vorm is alles, inhoud is van geen belang, zo mag je constateren. Ik denk dat het voor hem opgeld doet. Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.