Ik heb een vraag

Abakoula op Manus van Alles

ABAKOULA:
 “Ik heb ’n vraag maar aan wie moet ik het stellen? Beter aan mijzelf stellen misschien? Wat integratie inhoud eigenlijk?”  


Iemand het bos insturen met een dwaas antwoord kan ik niet waarderen, zeker niet als het min of meer ongevraagd gebeurt. Abakoula ken ik een beetje dankzij mijn vrouw en ik heb vorig jaar kennis met hem gemaakt op het buurtfestival “Manus van Alles“.

Wie weet wie Schinkel is? (*)  Een socioloog die de kwalen van onze maatschappij bestudeert, terrorisme, hypochondrie, criminologie en integratie. Zo maar opgevist bij Wikipedia. Weet je wat Abakoula? Er gaat niets boven zelf een mening vormen, die kun je dan altijd weer toetsen aan die van anderen, ook aan die van een socioloog. Uiteraard beheers jij het Frans beter dan welke Bataaf ook. Mocht je in sociologische literatuur geïnteresseerd zijn ga dan eens te rade bij Bourdieu.

A propos Frans. Integreren, integratie zijn leenwoorden uit het Frans. Een woordenboek brengt je ook vaak op verrassende gedachten, is mijn ervaring. 

Mijn F-N woordenboek zegt:


Schermafdruk 2018-04-11 04.26.08Veel schiet je er niet mee op. Wel wil ik wijzen op de verwantschap van intégrisme en intégration. Ja, die intégristes, we leren ze kennen meer dan ons lief is. Integer lijken ze me niet.

Wat zegt de Petit Robert, veel relevanter in dit verband…


 


Enfin, een goeie tip is nooit weg. Het lijkt me wel dat we eens wat moeten afspreken. Doe maar een voorstel, Abakoula.ps – juni 2016

* Achter dit linkje komt een man aan het woord die meent je iets bij te moeten brengen. Dat zijn de ergsten, van dat soort stikt het in dit land. Luisteren kunnen ze niet, ze weten het. Of ze nu Wilders heten of…  Je kent haar wel… Hou bij die lui steeds voor ogen, zij zijn belangrijk en ze gebruiken je om te demonstreren hoe superieur ze wel niet zijn, hoe integer, hoe medelevend. Ze sturen je het bos in als je raad nodig hebt en als je werkelijk geholpen moet worden geven ze niet thuis. 

Lees, als afschrikwekkend voorbeeld dit eens:


Ook dit is verhelderend, de uitslover.


Uitgelichte foto: Joachim Wilbers – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.