Zelf de broek ophouden…

Het speelgoed voor volwassenen
Energie, zonder kan de kapitalistische productiewijze niet. Geen energie, geen kapitalisme, zo simpel is dat. Wil je weg van de alles beslissende rol van het kapitaal, dien je afstand te nemen van energieafhankelijkheid onder welke vorm ook. Een denkomslag waar nagenoeg niemand aan wil. Toch zou daarmee begonnen moeten worden. Een stop op de massamobilisatie, een opheffing van de stad-land tegenstelling, regionaal en wereldwijd.

 


Werkelijk onbedaarlijk lachen moet ik over dit soort flauwekul:


 

 
Beroepsactivist Van Dieren is hier het mikpunt, maar mij gaat het om wat anders. Lieden die zich o zo druk maken over het behoud van “ons” natuurschoon maken zich nauwelijks druk over de elders aangerichte ellende. Olie en (wereld-)oorlogen of heel dichtbij, de plundering van Zuid-Limburg, nu opgezadeld met een petrochemische industrie. Over de binnenlandse kolonisatie wordt niet gesproken, het lijkt wel een taboe.

Onze levensstandaard is het ijkpunt geworden hoe te leven valt. Is dat niet absurd? Ja, maar geesten die schreeuwen ‘niet in mijn achtertuin’ willen wel op dezelfde voet doorleven op kosten van anderen. Wat ik stiekem hoop? Dat snel de zeespiegel stijgt en dat het hele zooitje dat op kosten en ten koste van anderen leeft naar de zeebodem zinkt. Wat dacht u dat het in stand houden van dit landje onder de zeespiegel ons kost om het droog te houden? Als Maastrichtenaar zijnde moet ik aan dat grapje meebetalen terwijl de grondstoffen hier weggeroofd worden. Wat een waanzin.

Och ja, Huib Riethof RT dat bericht, de man betrokken bij de Amsterdamse metro, ook op onze kosten.

Laat dat koningshuis maar zitten, dat is nog wel het minst erge van alle Bataafse kwalen. Ik zou zo zeggen, leer zelf jullie broek op te houden en schreeuw niet zo.

 Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.