Infrastructuur volgens Riethof

Amsterdam – Sloop Nieuwmarktbuurt
Een merkwaardige reactie zie ik op LinkedIn:


Hij verwijst naar dit artikel:Wat wil Riethof nu feitelijk aangeven met z’n reactie? Dat hij in de zeventiger jaren nog geen flauw benul had van infrastructuur? Dat zij hem vergeven. Dat hij veertig jaar later alsnog zijn gelijk wil halen, hij noemt het de geschiedenis inhalen, is onvergeeflijk. Hij toont hiermee aan dat hij niets heeft bijgeleerd, dat hij niets begrijpt van stedelijke ontwikkelingen onder kapitalistische voorwaarden en dat hij er mogelijk ook lak aan heeft.

Het klopt inderdaad hetgeen toen, in het begin van de 70er jaren, gezegd werd: “Hoed je voor als links vermomde rechtsen. Mijd ze als pest, want ze zijn nog erger als de rest”

Toen pleegde hij politiek verraad aan zijn partij, de PSP, tegen beter weten in. Een vorm van egotripperij, zucht naar macht, carrière? Ik weet het niet, maar wel had ik kennis genomen van een rapport uit mei’73 dat korte metten maakte met die metroplannen.

Mijn conclusie, de man is onverbeterlijk. Dat blijkt al uit het simpele feit dat ik nog steeds wacht op bewijs dat hij zegt te hebben over mijn vermeende wandaden. Ik wacht rustig af, al bijna tweeëneenhalf jaar, op dat bewijs.

In het Duits is er voor lieden als Riethof een mooie omschrijving: “Die ewig Gestrigen”. Mensen die in het verleden zijn blijven steken, steeds overtuigd van hun gelijk. Polygoon Journaal – september 2014

Uitgelichte foto: Sloop t.b.v. aanleg metro – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.