De evolutie van het beste jongetje van de klas…

Dakloos
Kent u ze nog, die brave jongetjes in de klas? Bij meisjes zal het niet anders geweest zijn. Hoge punten voor vlijt en gedrag. Zegt het iets over intelligentie, intellectuele, muzische en andere kwaliteiten en begaafdheden? Weinig, durf ik te stellen. Mogen ze verder studeren dan worden het omgevallen boekenkasten of stoffige zolders waarin alles opgeborgen zit wat ze ooit erin gestampt hebben. Gaan ze hun kennis spuien kom je voor de gekste verrassingen te staan. 

Zo iemand schrijft bijvoorbeeld het volgende:

“De evolutiegedachte is ontleend aan de ontdekking van de verwantschap tussen talen – taalgroepen. Toen “westerlingen” zich gingen verdiepen in het Sanskriet (een verdiepen dat dan weer niet los te denken is van koloniale overheersing) ontdekten zij de overeenkomst tussen deze oude taal en bijvoorbeeld het Latijn en Grieks, de “klassieken”. De classificatie Indo-Europees (eerst nog Indo-Germaans) ontstond [ja, ook de wetenschap is onderhevig aan evolutie, maar dit nauwelijks terzijde]. Men kan op grond van de verwantschappen een oertaal construeren waaruit alle talen van Bengaals tot en met IJslands uit voortgekomen zijn. Het blijft intelligent raadwerk, althans we mogen hopen dat het intelligent is – ten aanzien van het Grieks heb ik reconstructies gezien die mij toch behoorlijk doen fronsen maar men mag mij desgewenst onbevoegd verklaren.”  

Hij noemt het, deze droogstoppel, een praatje bij de open haard. Dat de goeie man geen linguïst is is overduidelijk, maar zoveel onzin die o zo gewichtig klinkt, in een paar zinnen stoppen, waar werkelijk niemand wat aan heeft is toch wel opzienbarend. Zeer vermoedelijk heeft hij in zijn leven de ontdekking gedaan dat een wollig taalgebruik meer dan voldoende is om indruk te maken. Och ja, zullen we maar denken, volgens zijn waan is de kolonisatie nog ergens goed voor geweest. Laten we hem maar in die waan laten. Evolueren zal hij zeker niet meer, daar is hij te oud en te zelf ingenomen voor.

Wat een geluk ook dat deze man niet in het onderwijs terecht is gekomen. Onze kinderen is dat bespaard gebleven. Dan had hij zich moeten verlagen tot de “Volksche Wetenschap” volgens de bijlages van de “Volksche Haat- & Lasterbode”. Van de islam tot schaamhaar. Hoe verzin je het?  De wereld op zijn kop? Nee hoor, hij wil slechts aangeven dat hij weet heeft van en aan geheugenverlies de anderen lijden, hij niet. Hij doet niet aan pseudo-wetenschap, hij onderbouwt zijn beweringen. Werkelijk?

Lastig zijn mensen als dit figuur beslist. Nooit verantwoorden ze zich, nooit geven ze antwoord op vragen die hun in verlegenheid brengen, ze beschuldigen lukraak en schelden hard mee in het koor van non-valeurs en merken het zelfs niet. Al bij al de lakmoesproef voor hun gesteldheid jegens fascisme. Voor dat examen is de man van het citaat gezakt als een baksteen of geslaagd, zo u wilt. Zijn respectloosheid en dat van zijn Twitter en Krapuul kameraden jegens medeburgers laten we maar verder buiten beschouwing. In Wilders herkent hij zich: Geert W: Bek houden, alleen ik en de door mij uitverkorenen mogen praten.

Voor ik het vergeet, de “nom de plume” van de auteur was Arnold van der Kluft. 

Maar van wie stamt nu onderstaande montage? En waarom werd ze me indertijd toegestuurd? Tja, André, in een geval als dit vrouwen een blote tieten foto toesturen is niet netjes, vind je niet? Zie je ook wie erop afgebeeld staat? Jammer voor jou, de schaamharen krijgen we niet te zien. Of zou de vrouw in kwestie al geëvolueerd zijn?
André, heeft Marianne Thieme je raad opgevolgd en strafvervolging tegen mij ingeleid?

Eigenlijk is die Huib een viespeuk, een beetje doordenkend. Eentje van jouw soort, vandaar dat je dergelijke redeneringen niet zult kunnen bevatten.Uitgelichte foto: toegestuurd door een relatie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.