Haatlijst

Edward Hopper: Excursion Into Philosophy (1959)
Zo werd een lijst met accounts op Twitter gedoopt. Wie stonden vermeld op die lijst? Op een enkele uitzondering na figuren die het moesten hebben van het verspreiden van drek in name van het hoger goed, een blank en rein Nederland. Weerspraak dulden deze lieden niet. 

Een succesnummer, ja dat was in zekere zin dat lijstje wel. Iemand had bijgehouden, bleek achteraf, wie me belaagde, bedreigde en van zins was me monddood te maken. Na enkele updates zag het er zo uit:

STALKEN OP TWITTER

Het laat zich raden waarom het een haatlijst werd genoemd. Op korte termijn ga ik ’t geheel grondig bewerken, we zijn nu een paar jaren verder en de ontwikkelingen op Twitter smeken er bijna om. Enkele van de meest onappetijtelijke figuren lijken voor altijd verdwenen, edoch uit de hoek van het zichzelf bewierokende anti-Wilders front hebben zich figuren gemeld niet vies van een fascistische streek meer of minder als het hen zo uitkomt.

Ook redactioneel is het een rommeltje geworden door al die updates, niettemin valt er overduidelijk dit te lezen, eerst citeer ik, vervolgens geef ik mijn mening:


“Mijn advies is, block en report deze tweeps zodat ze hopelijk verdwijnen, aan spammende PVV klootzakjes heb je namelijk helemaal niets. Als 10 of meer mensen een tweep blocken dan verdwijnen deze klojo’s misschien nog eens van het internet.” 

Aldus het naschrift bij de eerste lijst. Nou, ik denk dat dit niet helpt. Sterker, ik zou het ook niet willen. In de reacties op deze lijst merk ik steeds weer dat het m’n bedoeling zou zijn accounts te doen verdwijnen. Niets is minder waar.Door het kwaadwillend en dus met opzet fout citeren schiet men in eigen voet. Zo Jacqueline Wouters, die nog in oktober 2012 zeer gecharmeerd was van dit lijstje. Met die PVV’ers wilde ze niets van doen hebben. In enkele dagen was ze om na mijn blok i.v.m. Ed van Thijn. En wat maakt Sjaakie ervan? Let wel, ze neemt integraal een eerder verschenen exemplaar over.

Sjaakie, de Marianne van de PVV…

Haar tekst (de opmaak laat ik intact) geef ik hier integraal weer. Haar oproep werd al opgevolgd door mensen als Huib Riethof, Eveline van Donkelaar e.a., ook i.v.m. suspenden. Jack ontbreekt nog bij de te volgen personen, maar Joost stond er al bij. 

Gebeld ben ik ook, maar gelukkig heb ik een goede provider. Dankzij interventies van Huib Riethof, André de Raaij en Ina Dijstelberge, voortbouwend op het voorwerk van de onvermoeibare intrigante Eveline van Donkelaar,  kan deze vrouw haar werk nog steeds voortzetten. Een vrouw die slechts een kunstje beheerst, spammen. Kan Twitter niet ingrijpen?

Mocht u haar nog niet kennen, ze geldt al jaren als onvermoeibaar strijdster tegen het gevaar dat van Joris Demmink uitgaat. Ze is een sleutelfiguur op Twitter in de hetze, de regelrecht lynchjustitie tegen deze man. Kan justitie niet ingrijpen?

Zo gaat ze te werk, alles uit z’n verband rukken en de zaken op hun kop zetten. Ze loopt vrij rond, dus we kunnen haar aanrekenen wat ze aan wandaden uitvoert. Een proeve van haar bekwaamheid, Sjaakie


Heeft u meer dan genoeg van spam van die twitterende @Tibaert die allerlei twitteraars het bloed onder de nagels weghaalt, of anderen op twitter loopt te zieken? Zoals oproepen om mensen te suspenden die op deze lijst staan?
 
Tibaert is het chagrijn van Nederland


Indien U de man wil  bellen kan dat ook ff googlenIk zou zeggen ipv ze te suspenden zou ik ze toevoegen!


De bovenstaande lijst van ongeveer 260 twitteraars heeft Tibaert ruzie mee gemaakt daarom staan ze op zijn verzoek lijst om te suspenden!
Kent u ze nog? Het was op het Malieveld. Ook zij staan op de lijst. Een van de drie was mijn privé stalkster Jeky, nu een grote steun en toeverlaat voor Sjaakie in haar strijd tegen Tibaert.


Ze lijkt definitief gesuspended te zijn door Twitter. Ik hoop haar nog eens te ontmoeten. Uitgenodigd is ze al. 


Uitgelichte afbeelding: Edward Hopper – bron

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.