Een dringende waarschuwing

Henri Toulouse Lautrec: À la Mie (1891)
We weten het, als kwakzalvers en zelfbenoemde therapeuten aan de slag gaan komen er brokken van. Zeker als het gebeurt door iemand die rücksichtslos zonder enig ethisch besef en zonder de benodigde kwalificaties meent diagnoses te moeten stellen over psychoses en alcoholverslaving. Dan is een ernstige waarschuwing op zijn plaats.

Tweets van een wijkverpleegster die verwijzen naar haar eigen blog met een aanbeveling voor verslaafden aan alcohol en drugs. Ingebeeld en willen…

Nu leest deze vrouw zo’n beetje alles wat los en vast zit over “het brein” moet u weten. Waarom? Vraag het haar zelf. In de overtuiging dat ze zeer intelligent is denkt ze er iets van te snappen en trekt ze verregaande conclusies. Het bericht op haar blog lezend kwam ze vermoedelijk tot dit nieuwe epistel door een vroegere uitzending op de TV, waarover een bericht was verschenen, twee jaar geleden. We lezen daar:


Artsennet.nl

Bij behandeling van alcoholverslaafden worden opmerkelijke successen geboekt met baclofen. ‘Ik geloof niet dat het bij iedereen helpt, maar bij een deel van de mensen werkt het miraculeus’, zegt psychiater Bram Bakker in EenVandaag. Bakker werkt mee aan een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij gaf baclofen, oorspronkelijk ontwikkeld als spierverslapper, aan honderd patiënten met een alcohol- of cocaïneverslaving. ‘Ik schat dat het middel bij 50 tot 60 procent werkt, maar dat is een beetje nattevingerwerk. Daarom is het onderzoek zo belangrijk.’ Het patent op baclofen is al heel lang verlopen. ‘Er is geen zakelijk belang voor de farmaceutische industrie om het onderzoek te investeren’, zegt Bakker.Over hoe het is met de stand van dat onderzoek en of er al resultaten bekend zijn vernemen we niets. Wel geeft ze ten overvloede nog eens dat schreeuwerige progamma van de TROS door. En dan is de cirkel weer rond. 

Vervolgens zegt deze verpleegster (een samenvatting):


Het gros van de verslaafden verkeert nog in staat van ontkenning. (…)
De ziekte ‘verslaving‘ heeft meer bijwerkingen dan de medicijnen die daar tegen helpen. (…)

Ontwricht gezin, huiselijk geweld, diefstal, verwaarlozing van kinderen en van zichzelf, financiële ellende, uitkering, wajonger, gebrek aan zelfvertrouwen, negatief zelfbeeld……Wist u dat ik in de ogen van deze vrouw een alcoholist ben en een gevaar voor de inwoners van de stad Maastricht? Ze heeft alvast een krans laten maken, want een dergelijk personage als Tibaert moet hoe dan ook vernietigd worden.

De tijd lijkt aangebroken genoegdoening te eisen van deze verpleegster. Openlijk heeft ze rondgebazuind dat ik alcoholist ben, psychopaat, dat mijn vrouw en kinderen het zwaar te verduren hebben gehad en dat het bij mij een erfelijke kwestie betreft. Zie het citaat… En er was nog iets met pedofilie… Achter de schermen heeft ze, daar kan ik rustig vanuit gaan, nog veel meer lasterlijke praat over mij verkondigd. Hierover kunt u terecht bij het kringetje rond de site Krapuul. De namen zijn veelvuldig op dit blog vermeld. Misschien wil @AnasCortezReina wel die bewuste e-mail van EvD publiceren?

Dit bericht is in de gauwigheid geschreven, anders zakt de herinnering aan die kwalijke nonsens weer weg. Als ik er de lust toe heb ga ik een overzichtje maken met bijbehorende hyperlinks zodat ik in de toekomst met een klik kan verwijzen naar de waanzinnige of gore (kies zelf maar) troep van deze vrouw. Dit bericht is overigens al verhelderend genoeg: Viswijven. Maar gewaarschuwd bent u nu voor de wandaden van deze verpleegster, die, en dit even ter verheldering, nog nauwelijks haar beroep uitoefent. Een hele geruststelling.
 
Uitgelichte afbeelding: Henri Toulouse Lautrec

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.