Een waarschuwing is beslist niet voldoende

Authors

Dacht u dat een stem op iemand die het volgende in zijn Twitter-bio heeft staan een stem is op iemand waarop u vertrouwen kunt, op iemand die zich oriënteert, niet afgaat op dom en gevaarlijk geschreeuw? Dan moet ik u teleurstellen. 

 

 

Altijd een mening… Tja…

Treurig, diep treurig wordt het als je je vierkant stelt voor een dame die je kunt bestempelen als gevaar voor de volksgezondheid, uitgerekend een gebied waarop deze volksvertegenwoordiger actief is en waarin zijn partij haar wortels heeft. De vrouw in kwestie lijkt aan de waanvoorstelling te lijden dat het “medisch-industrieel” complex het op haar kleinkinderen begrepen heeft. Elke nuance is haar vreemd, een dialoog met haar is volslagen onmogelijk, precies zoals ik haar heb leren kennen. * Verontrustend is dat iemand als die volksvertegenwoordiger dat niet doorziet en haar zelfs in bescherming neemt.

Over dit bericht ging het vandaag:

 

Het menslievend karakter van deze hatende oma kunt u hier constateren.
De aanleiding voor het tonen van die TL staat erboven.

 

Vreselijk, vreselijk. Vorig jaar heb ik er al over bericht: Leedvermaak… Piknijd? en Jur Kuipers met: Een reactie op iemand die weet, die bewijzen heeft…. Meer informatie valt nog via dit radioprogramma te halen: Glaube, Liebe, Impfung ? Was schützt mein Kind?. Iemand die over Tibaert stelt dat hij een psychopaat etc is en pertinent zorg en pilletjes afwijst, zal deze informatie voorbij laten gaan als niet wenselijk. Beslist die vrouw is een gevaar voor de volksgezondheid en niet te vergeten voor een democratische samenleving.

Een volksvertegenwoordiger met zo weinig menselijk inzicht, met ogenschijnlijk zo weinig kennis van zaken, die de stellingnames van deze vrouw verdedigt, wat kunnen we daarvan verwachten? Ik vrees niets. Of toch, dergelijke mensen maken de weg vrij voor demagogen in het klein en groot, knettergek of niet. Zijn ze te helpen? Ik bedank feestelijk, er is geen beginnen aan weet ik onderhand. Tegen stompzinnigheid is geen kruid gewassen.

Maastricht, de zaterdag voor de verkiezingen

 

ps

Gisterenavond was er een indrukwekkende documentaire op Arte over Tsjetsjenië van Manon Loizeau. Een herhaling valt te zien op 25 maart om 1.45u of rechtstreeks op ARTE+7. Loizeau heeft al in 2003 gefilmd in dat land met als resultaat: “De baby’s van Grozny”. Deze reportage valt op die site terug te zien. 

Tchétchénie, une guerre sans traces
Tschetschenien – Vergessen auf Befehl

 

Weet u, er zijn mensen, zoals de vrouw in bovenstaand stukje, waarvoor andermans kinderen nauwelijks van belang zijn. Deze vrouw beweert zelfs dat het hem in de genen zit in de zin van een superieur soort mensenras, waartoe zij zich rekent, en inferieure mensen, waartoe ze mij rekent. Wat een geluk, riep ze uit, dat Tibaert geen kleinkinderen heeft. Toch geldt ze voor velen als een goede vrouw, een lieve vrouw, een bezorgde vrouw… 
 
Mensen die dit alles niet herkennen als fake zijn hulpeloos verloren voor fascisme, in welke vorm ook.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: