Stuitende "linkse" stupiditeit

 

bron

 

Iemand die zich in scène zet, o zo beschaafd: “Welnu: ik keur het niet af.” Wat? Een steen door de ruit van een PVV-statenkandidaat. Meer dan een steen wel? Bekladding van de woning, brandstichting? Dat wel?

Ooit stond ik in het middelpunt van een dergelijke scène. Er was sprake van een opvanghuis voor ex-gedetineerden. U weet het, eenmaal boef, altijd boef. Na een handtekeningenactie tegen zou een openbare meeting volgen. Honderden verontrusten dromden samen. Eerder al hadden diezelfden een plan tot plaatsing van enkele woonwagens laten stranden. Juist, in het kader van die decentralisatie. U weet, daling van de verkoopwaarde van de woning en dergelijk ongerief. Die tegenactie was me ontgaan. Nu had ik me voorgenomen een stevig tegengeluid te laten horen, die brave burgerlijke zielen een lesje te leren. 

Hier doet Tibaert zijn “zegje”…


Na afloop kwamen mensen van de stichting voor die ex-gedetineerden naar me toe met de vraag: “Bent u niet bang dat straks de ruiten bij u worden ingegooid?”. Ik was namelijk de enige geweest die instemde met het project en gelet op de stemming in de zaal… Enfin, er zijn gelukkig geen stenen door de ramen gegooid, maar je stelt je wel de toestand voor in het geval dat met kleine kinderen thuis.

Van dergelijke overwegingen heeft de in Italië verblijvende brokkenpiloot uiteraard geen last. Ook geen last heeft die vent dat het koren op de molen is van Wilders en z’n fanaten. Wat een kluns. Niets leren uit de geschiedenis is zo ongeveer de ergste politieke zonde, in feite maak je je daarmee in dit geval medeplichtig aan de fascistische zaak, word je tot fascist. Ik vrees dat Rob van Kan deze logica niet kan volgen en met hem nog een paar dwaallichten. Voorop de Geest van Krapuul, die geheel in de geest van de nazi’s een geheel eigen Sprachregelung heeft getroffen.

Al eerder heb ik voorbeelden gegeven van die taal, nu enkele uit “Handen af van Rebecca en Rob”:


– het Nederlandse schertsparlement Bruin II
– het fucking neo-liberale horrorsysteem
– tuig van de richel als ene Huub Bellemakers
– massamoordverheerlijker Bart Schut
– een volstrekte dwaas als Femke Halsema 
– een nazi-blog
– onvervalste en met nazi’s heulende racisten
– wannabe massamoordenaars en etnisch zuiveraars
– een stuk schorem als Lodewijk Asscher
– ranzige types als die Van Ojik met zijn ‘rifapen’-vrienden
– Pauw en Witteman waar de nazi’s de deur plat liepen


Moet ik nog doorgaan? Er komt nog meer, met heel veel herhaling. Aan het woord, iemand die zich het fascistisch taalgebruik volledig heeft eigen gemaakt, maar niets, maar dan ook helemaal niets weet te beargumenteren. Een grote steun voor Rob en ook die genoemde Rebecca. Mrs.P.: 


“Ik sluit me dan ook volledig aan bij Rob van Kan die hier ook een blog aan wijdde. Roepen dat geweld niet kan omdat dit nu eenmaal zo hoort doe ik zeer zeker niet.”

 


En dan is er nog Frontaal Naakt, ook een site die leeft bij de gratie van linken, linken en nog eens linken.  Mij ontbreekt de tijd voor dergelijke fratsen. Ik blijf ervan uitgaan, misschien tegen beter weten in, dat mensen wel hun hersens gebruiken en elkaar niet napraten. Want iets anders doen genoemden niet, elkaar napraten dus en daarbij zichzelf tot maatstaf verheffend wat wel en niet oorbaar is. Het wordt beste mensen, een beangstigend kliekje dat zich rond sites als Krapuul en FN schaart. Daar kom ik nog op terug. Helaas moet ik nu echt weg anders heb ik vanmiddag geen auto.

Wel dit nog. Tot op heden zijn de ramen bij mij thuis nog heel, zijn de muren niet beklad en is het interieur niet verwoest. Dreigementen in die richting heb ik talloze ontvangen, de laatste pas enkele weken terug. Maar stuitend blijven ze…


 


Hiermee demonstreert Rob van Kan het best zijn eigen stupiditeit:


 


Stuitend en vele stemmen met hem in. Fascisten en toch anti Wilders?

 

Een gedachte over “Stuitende "linkse" stupiditeit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.