Dromen van een ministerschap

“There must be quite a few things a hot bath won’t cure, but I don’t know many of them.”
Sylvia Plath
Op Twitter verbaas ik me nergens meer over. Helemaal leuk wordt het als je mensen in het echt hebt leren kennen. Een bazige, grof sprekende dame was wel een zeer bijzonder exemplaar. Inmiddels heb ik stof te over geschikt voor een prachtige roman. Ik mis het talent en de tijd ervoor, want anders… Vele ontboezemingen heeft ze gedaan over haarzelf en haar familie, over de vader(s) van haar kinderen heb ik merkwaardigere wijze nooit iets vernomen. Wellicht ligt hier de sleutel tot een beter begrip van haar persoon.

Wel moet ik u even vooraf teleurstellen wat haar uiterlijk betreft. In niets, maar dan ook helemaal in het niets lijkt ze op de hierboven afgebeelde dame. Ik zeg het maar voordat uw nieuwsgierigheid verder geprikkeld wordt en om teleurstelling te voorkomen. Ze heeft steeds haar BH aangehouden verzekerde ze haar volgers eens op Twitter. Lijkt me nuttig dat te weten, haar kennende.

Nu iets m.b.t. het vakgebied waarop zij zich deskundig acht. Mij wist ze in enkele minuten tijds ooit een volledig plan te ontvouwen over onze gezondheidszorg. Ik stond paf, nee ik zat bij haar in de auto en wist niet goed wat ik zeggen moest toen ze eraan toevoegde dat ze het ambt van minister ambieerde. Waarom niet, zei ze nog als reactie op mijn verbaasde blik. Enkele maanden later had ze haar kaarten gezet op de Vrouwenpartij, maar dat ziet ze nou ook wel in, die partij is een doodgeboren kindje. Wat nu?

Ze bezit voor dit ambt het gereedschap, dat juist nu gevraagd is. Weg met de elite, duidelijke, onverholen taal, echte volkstaal dient gesproken te worden. Ze denkt in populistische categorieën vaag ontleend aan die van de sociaal democraten. Autobezit is voor haar de norm, eigen kinderen eerst, de politie is haar beste vriend. Afwijkingen van haar visie worden niet geduld. Het duidelijkst is ze waar het de menselijke psyche betreft. Zij weet te normeren en ze zal de richtlijnen weten te bepalen wie onder een regime van zorg en medicatie met mogelijke opname, lees levenslange opsluiting, hoort te vallen. Sterilisatie zal verplicht worden voor deze categorie mensen. Een nieuw ras is gevraagd, een gezond ras, voortbouwend op de Geuzen.

Veel meer nog heeft ze in gedachte. Echter, ze pleegde de heer Wilders als het peroxideding te bestempelen. Wringt hier de schoen in haar moeizame relaties met mannen? Boezemen dezen haar afkeer in? Daar moet overheen te stappen zijn. Laat u verder geen zand in de ogen strooien. Lees maar eens wat ze over onze huidige minister Schippers te melden had en u begrijpt dat Wilders haar zonder rancune zal laten toetreden tot het kabinet Wilders I. Hij zal dan zonder enige twijfel verzekerd zijn van een doortastend iemand met dossierkennis. Een echte vakminister. Ook van iemand met een onuitputtelijke trukendoos om iedereen voor voldongen feiten te plaatsen. Bovendien weet ze op het juiste moment de openbare mening te bespelen en dat zeer doelgericht. Echt, het wordt de hoogste tijd dat Eveline van Donkelaar uit haar schaduw treedt en op de heer Wilders afstapt. Niet te vergeten, zij zal kunnen rekenen op veel linkse stemmen, wat de PVV nog sterker zal doen verankeren als enig ware volkspartij.


Seks en crime, weg met de elite. Wat wil de hardwerkende Bataaf nog meer? Eveline begrijpt zulks als geen ander. O ja, ik zou het bijna vergeten, maar het is zeer essentieel. Ze deelt het standpunt van Wilders m.b.t. Israël en onze joods-christelijke wortels volledig. Haar houding  inzake de islam is ambivalent, maar deze nuance t.o.v. de opvattingen van Wilders mag geen beletsel voor samenwerking zijn, ook al omdat ze hecht aan een hoge graad van intelligentie voor ons volk. Dè maatstaf voor de blanke man, nietwaar? 

Dit is hetgeen beiden bindt:

 

 Een ps…
 
Haar eerste daad als minister: verplicht een breincursus volgen, geen breicursus want daar is werkelijke intelligentie voor nodig. Een gave dus.
 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.