Dom Ina, dom

Egon Schiele (1910)
Dom om iemand publiekelijk voor dom te verklaren. Politiek gezien zo ongeveer de grootste fout die je maken kunt. Nog dommer, jezelf tot intelligent verklaren door het citeren van bijna onleesbare boeken, door je te beroepen op geschriften terwijl uit alles blijkt dat je er geen mallemoer van begrepen hebt. Dom om iemand voor zionist en militarist uit te maken omdat je doodeenvoudig zijn argumentatie over het hedendaags feminisme niet kunt weerleggen. Moet ik nog even doorgaan Ina?

In het Duits zegt men in zo’n geval, dat mens heeft keine blasse Ahnung. Zo kom jij ook steeds op me over. Bang en brutaal tegelijkertijd. Je beroept je ook graag op regeltjes van grote firma’s. Lees die van Monsanto eens en leg ze naast die van Google. Octrooi en auteursrecht, in beide gevallen gaat het om geld heel veel geld. Geen flauwekul Ina, maar dat auteursrecht, zoals wij dat kennen, is op fascistische bodem ontstaan. 

“PVV’ers hebben geen benul van aantallen”, zegt Ina. Ook zonder dat vermaledijde lidwoord bedoelt ze ongetwijfeld de PVV’ers. Blondemevrouw vindt ze een bijzonder dom exemplaar. Daarmee is voor haar de kous af. Nooit zal ze ingaan op iets dat op argumentatie lijkt. Komt dat doordat ze zelf geen argumenten voorradig heeft? Ik vrees het, ik weet het eigenlijk wel zeker als ik terugdenk aan dat debat in De Balie over feminisme. Het had zo leuk en verhelderend kunnen zijn, daar zijn ook meelezers mee geholpen, zo ontstaat meningsvorming. Die van Ina: PVV’ers zijn dom…

Denk nu niet dat ik een makkelijke prooi uitzoek in de vorm van die Ina. Nee hoor, ze wordt gesleten voor een wijf met haren op de tanden. Ze weet hoe ze zaken naar haar hand moet zetten, geslepen is ze beslist. Triest is het, dat ze nooit iemand bijspringt die last heeft van dat zooitje ongeregeld, zelfs letterlijk tuig. Als zij het maar rustig heeft op haar moestuintje. Ik zou zo zeggen, hou dan verder je mond, bemoei je nergens mee, dan richt je in ieder geval geen schade aan. Nee, Ina wil wel doorgaan als een groot strijdster voor de goede zaak. Haar ego is het belangrijkst. Voor mensen als Ina kwam Twitter en Facebook als geroepen. Jammer, iets werkelijk begrijpen wil dit slag mensen niet, dat kost inzet en energie, dan is het gedaan met het rustig leventje.

Vertel me nu eens eindelijk Ina, wat begreep ik niet van het geval Falkenstein? Je bent me nog altijd dat antwoord schuldig sinds november 2012. 

Hier nog even Herman, je weet wel de geestelijke vader van Sjaakie en het Braaksel uit Maastricht, tegenwoordig in een andere gedaante en vandaag met een markante RT. Tja, in jouw ogen zal de Maastrichtse bevolking zo ongeveer wel de domste van Nederland zijn. Herman als vanouds…

Ik schaam me. Waarvoor eigenlijk? Op de eerste plaats voor mensen als Ina. Links, ecologe, feministe, anarchiste, fotografe. Je moet maar durven. Het ontbreekt haar kennelijk wel aan moed om over zaken als deze te rapporteren: Meisjes als vlees in de vitrine – Enkele reis Hongarije-de Wallen”. Of zijn voor haar protesten tegen dronen, ver weg,  belangrijker?


ps
Enkele maanden na het verschijnen van dit bericht werd Ina Dijstelberge eigenaar en “chief-editor” van de site Krapuul.


Afbeelding: bron onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.