Onzinnig gebral

Mugshot and fingerprints of a young Marxist named ‘Benedetto’ Mussolini. Bern, Switzerland (1903)
Het volgende sluit mooi aan bij m’n vorige stukje. Dit figuur heeft wat te melden, een slaafse aanhanger van Sandra. Om in zijn/haar bijeen geschraapte vocabulaire te blijven (zie de Twitter-bio):


“Niemand ist hoffnungsloser versklavt als derjenige, der fälschlicherweise glaubt frei zu sein – Goethe”

 

 


Dit personage komt op mij over, in figuurlijke zin gesproken, als het schandknaapje van Sandra Strieker, net als Yer Ramautarsing en Victor van der Sterren. Ja, waar is Victor gebleven Sandra? Bezig met de beschaving door bezitsvorming?

Hoe Israël omgaat met vluchtelingen uit Afrika hoef ik niet te vertellen hoop ik. Ook niet dat de Israëlische maatschappij doordrenkt is van racisme. Israël verkörpert in alles het Westers ideaal als Fremdkörper in het Midden Oosten. Het is een verlaat product van Europees kolonialisme en natievorming, kunstmatig op de been geholpen (bestudeer maar eens hoe gronden in Palestina  verworven werden tijdens het interbellum) en als staat later via Duitse en Amerikaanse gelden in stand gehouden werd, vooral militair. De Fransen zij dank. 

Goed, zoals al het Westers streven gericht is op meer, meer, meer zo geldt dat zeker in het geval van Israël. Ook meer joodse inwoners. Tragisch, daarvoor worden de richtlijnen gehanteerd van de nazi rassenwetten. Wist u, dat slachtoffers van de Shoah tot in de loop van de zestiger jaren veelal veracht werden in Israël? 

Tegen deze achtergrond, met familie in Israël, lees ik altijd met bijzondere interesse wat filosemieten van Wilders tot bijvoorbeeld dit figuur te melden hebben:

“Vraag: Israël adviseren moslimvluchtelingen (want dat zijn het) op te nemen – was u beschonken en dronken?”

Met een dergelijke tweet werd gereageerd op een column n.b. bij TPO.nl.

Uiteraard, zou ik bijna zeggen, neemt Israël geen vluchtelingen op. Ze zijn al bevreesd dat “hun” Palestijnen teveel kindertjes krijgen. Überfremdung wordt dat genoemd. Niet omdat die moslims niet zouden deugen, want zeg nou zelf, een betere handreiking dan hulp bieden aan oorlogsslachtoffers is er niet om tot een vreedzaam proces te komen. Nee dus, liever maakt Israël zelf de slachtoffers. Vele inwoners van Israël beseffen dat ook. Let maar eens op hoeveel joden de laatste decennia Israël (weer) verlaten hebben.

Inderdaad, aan borreltafelgebral hebben we niets. Zullen we onze Bataven ruilen met mensen die persé uit het Midden Oosten wegwillen of moeten vluchten? Dan worden we eindelijk ook verlost van de filesemieten, in wezen geen haar beter dan antisemieten en fascisten.

Als afsluiting het begin van het stukje, waarnaar verwezen werd:


Miko Flohr – Het onzinnig borreltafelgebral van Malik Azmani over vluchtelingen 

Interessant plan van de VVD om meer oorlogsvluchtelingen in de regio op te vangen. Weet u hoeveel Syrische vluchtelingen momenteel opgevangen worden in buurland Israël? Ongeveer nul. Terwijl Libanon zucht onder 1,2 miljoen vluchtelingen, en Jordanië 625.000 ontheemden poogt te huisvesten, heeft de regering Netanyahu ‘geen plannen om vluchtelingenkampen te bouwen’.

 


Aangezien ik het origineel niet (meer) lezen kan laat ik het verder hierbij.
 
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.