Allemaal blokhoofd op Twitter…

Edouard Boubat: Quartier Latin – Paris (1968)
Twitter is een openbaar medium, iedereen kan kennis nemen van wat daar aan de openbaarheid wordt prijsgegeven. Iedereen kan zijn oordeel vellen, zijn mening geven. Lasteren, hetzes voeren, het kan allemaal. Omgekeerd is het een fluitje van een cent om iemand het zwijgen op te leggen met terechte of valse beschuldigingen. Door dit mechanisme zijn we overgeleverd aan de almacht van deze dienstverlener. Dit geldt in principe voor alle (sociale) media op internet, Google, Facebook, Instagram, noem maar op. Vergeet ook de beheerders niet van fora, de willekeur bij hen is grenzenloos.

Hoe kun je anderen en jezelf beschermen tegen laakbaar en mogelijk strafbaar gedrag? Stap naar de politie en doe aangifte. De meest voor de hand liggende weg. Een andere mogelijkheid is, leg alles vast en geef het weer aan de openbaarheid prijs in de noodzakelijke context met naam en toenaam, zie o.a. dit weblog. Mocht het op een gegeven moment noodzakelijke blijken om een aanklacht in te dienen bij de rechter is meteen het bewijsmateriaal voorhanden.

Derden erbij betrekken werkgevers, buren, familie of weet ik wie gaan informeren? Foute boel. Dan breekt letterlijk de hel los, want wie kun je nog vertrouwen? Het zou het begin zijn van een samenleving die stoelt op verraad. Toch heb ik gemeend eenmalig iets dergelijks te moeten doen. Een neef… Ik kom er nog op terug, maar nu dit:


 


U ziet het, beter bewijs van mijn stelling is niet denkbaar, politiek keert het zich tegen je. Het is de fascistentruc, waarin Bosma cs zeer bedreven zijn. Lees nog maar eens: Kenneth Burke.

Afgezien daarvan, voor dergelijke akkefietjes hebben we justitie. Niets liever zien Wilders, Bosma & co dat mensen de weg gaan bewandelen van zelfrecht. Onze rechtsorde moet onderuit worden gehaald. Dat is hun ultieme doel zelfs. Het blokhoofd spelen laten we maar over aan de raddraaiers en fascisten, die weten er wel weg mee. Ook deze uit 2011…


 


Bedoeld is die Ralph. De Geest van Krapuul? Hij twitterde niet zei hij onlangs nog… 

De bron van dit fraais: @PVV Bedreigingen – 12 maart 2015 (alle beschikbare tweets). Friedrich heeft zijn lesje geleerd, dat valt niet te zeggen van die Geest en pak haar beet, Ina Dijstelberge, autoritair denkend als ze zijn. Dit betekent niet dat u die Eckhardt moet vertrouwen, deze soldaat van Wilders, manipuleren van tweets, het in de wereld zetten van fake accounts en meer van dat fraais was zijn handelsmerk. Dat zal nog zo zijn. Of hij inmiddels spijt heeft van zijn (doods-)bedreigingen aan mijn adres betwijfel ik ook. Z’n strategie is nu een andere. 

Dankzij Eckhardt en in eendrachtige samenwerking met iemand als Dirk Hartman kwam de mallemolen over Tibaert op gang. Beiden ondersteunden met wederzijds genoegen Eveline van Donkelaar en Jacqueline Wouters in hun opzet Tibaert van internet te doen verdwijnen. 

De wolf in een schapenvachtje heeft minstens nog een andere, nieuwe account: @LinkSSeMedia. Laat u niet afschrikken, er staan zeer nuttige links in zijn TL. Overigens, hij volgt me op Twitter…Foto: Edouard Boubat – bron: mimbeau

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.