Zo maar een kamerlid

Appie Drielsma: Monument
Vroom, ’s zondags ter kerke en in de Tweede Kamer in de weer tegen alles wat vies en voos is. De voorman in de strijd om Demmink te vervolgen. Vandaag heeft hij wat te melden over flitsen. Polen en Bulgaren worden wel geflitst, maar ze ontspringen de dans. Wat een onrechtvaardigheid. Ja, de man is kennelijk ook verkeersspecialist, maar wie is dat niet? We hebben immers allemaal een rijbewijs…

Vreselijk zo’n manneke. Je proeft en je ruikt de protestantse ethiek. Eerlijk gezegd, ik wantrouw dit slag mensen het meest. Vroeg of laat komen ze in conflict met zichzelf, zondig zijn we allemaal. Dan worden deze figuren bevreesd dat de buitenwereld iets ontdekt en worden ze stiekem. En chantabel. Omtzigt lijkt me gepredestineerd voor een dergelijke levensloop. 

Zou hij iets snappen van vrachttransport, zou hij weet hebben hoe deze zich sinds het interbellum ontwikkeld heeft? De complete oorlog die er heerste tegen het spoor, lang geleden? Zou hij iets snappen van infrastructuur, waarom de Rotterdamse haven nog steeds zo dominant is in Europa? Waarom vracht per spoor zo abominabel slecht functioneert in Europa? Waarom waterwegen zo matig gebruikt worden?

Kijk, daar zou een kamerlid zich nou eens in moeten verdiepen, deskundigen raadplegen en met buitenlandse collega’s om een tafel gaan zitten. Weet Omtzigt veel? Demmink, daar valt mee te scoren, met het wel of niet heffen van verkeersboetes idem. Wat een vreselijke man.


 Zullen we afspreken dat vanaf nu Omtzigt zich in de materie gaat verdiepen? Dat hij in kaart gaat brengen wat dat onzalige wegtransport ons kost en hoe het gesubsidieerd wordt? Of zien we de waanzin niet meer van al dat maatschappelijk gezien nutteloze vrachtvervoer?

ps
De foto hierboven met zicht op de Maas is een passende bij het verhaal over het vrachtvervoer en de infrastructuur in Nederland. Dat zal Omtzigt beslist ontgaan en zelfs niet begrijpen.TWEE JAAR LATER Uitgelichte foto: Appie Drielsma – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.