Zo maar een kamerlid

Authors
Appie DrielsmaVroom, ‘s zondags ter kerke en in de Tweede Kamer in de weer tegen alles wat vies en voos is. De voorman in de strijd om Demmink te vervolgen. Vandaag heeft hij wat te melden over flitsen. Polen en Bulgaren worden wel geflitst, maar ze ontspringen de dans. Wat een onrechtvaardigheid. Ja, de man is kennelijk ook verkeersspecialist, maar wie is dat niet? We hebben immers allemaal een rijbewijs…

Vreselijk zo’n manneke. Je proeft en je ruikt de protestantse ethiek. Eerlijk gezegd, ik wantrouw dit slag mensen het meest. Vroeg of laat komen ze in conflict met zichzelf, zondig zijn we allemaal. Dan worden deze figuren bevreesd dat de buitenwereld iets ontdekt en worden ze stiekem. En chantabel. Omtzigt lijkt me gepredestineerd voor een dergelijke levensloop. 

Zou hij iets snappen van vrachttransport, zou hij weet hebben hoe deze zich sinds het interbellum ontwikkeld heeft? De complete oorlog die er heerste tegen het spoor, lang geleden? Zou hij iets snappen van infrastructuur, waarom de Rotterdamse haven nog steeds zo dominant is in Europa? Waarom vracht per spoor zo abominabel slecht functioneert in Europa? Waarom waterwegen zo matig gebruikt worden?

Kijk, daar zou een kamerlid zich nou eens in moeten verdiepen, deskundigen raadplegen en met buitenlandse collega’s om een tafel gaan zitten. Weet Omtzigt veel? Demmink, daar valt mee te scoren, met het wel of niet heffen van verkeersboetes idem. Wat een vreselijke man.Zullen we afspreken dat vanaf nu Omtzigt zich in de materie gaat verdiepen? Dat hij in kaart gaat brengen wat dat onzalige wegtransport ons kost en hoe het gesubsidieerd wordt? Of zien we de waanzin niet meer van al dat maatschappelijk gezien nutteloze vrachtvoer?

ps
De foto hierboven met zicht op de Maas is een passende bij het verhaal over het vrachtvervoer en de infrastructuur in Nederland. Dat zal Omtzigt beslist ontgaan en zelfs niet begrijpen.Twee jaar later:


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: