Een grijs gedraaide plaat…

· cultuur, geschiedenis, media, muziek, propaganda
Authors

Daar gaat het wel op lijken als je over racisme en fascisme in dit land begint. Ik durf de stelling aan dat Nederlanders geen haar beter zijn dan mensen waar ook ter wereld, neem de blanken in Zuid Afrika maar als voorbeeld en het wordt meteen duidelijk. Ook Amsterdammers zijn dat niet, eerder nog provincialer. In hun stad was men kort na de oorlog zelfs bevreesd voor zwarte musici. De muziek, die zij lieten horen, klonk zo geheel anders, ongepast zelfs, dan die boerenklompen jazz uit de polder. Het leek wel, of we nog onder de nazi heerschappij leefden, zo werd tegen die zogenoemde negermuziek gefulmineerd. Trees heeft een Canadees, dat werd gezongen en daar werd op gedanst. Daar kwamen weer kindertjes van, die o wonder ook weer o zo muzikaal waren. Tante Leen en Johny Jordaan…

De blanke, Nederlandse jazz had de oorlogsjaren goed overleefd. Zoek maar eens op, Ernst van ‘t Hoff en zijn orkest. Het was geformeerd op initiatief van de Duitsers, die wel hielden van de Glenn Miller stijl. We spreken over 1940, ’41 en ’42… Na de oorlog werd op dezelfde voet verder gespeeld. De jazz kwam van de Skymasters met Jos Cleber en van het Metropole Orkest. Die zwarten hield men liever buiten de deur. Het is de naargeestigheid ten voeten uit, die naoorlogse jaren op cultureel en vooral muzikaal gebied. Hoe ik dit alles weet? Laat ik nu niet alles verklappen. Er is iemand op internet actief, ik noem hem Bommelding Kluftje. Zijn vrienden beschouwen hem als een groot muziekkenner. Misschien kan hij u verder helpen als alchimist.

Dezelfde sfeer, de sfeer van bekrompenheid, van spruitjes, elk dubbeltje omdraaien voor het uitgegeven wordt, voedsel mee voor op de camping, oranje en nog meer ongein spreekt ook uit deze onverholen racistische volksspraak.

 

 

Dat kan toch nie… Dat hoorde ik een of andere griet zeggen in een documentaire over pedofilie. Het klonk zo vreselijk dom, zo ontstellend dom. Het is dezelfde toon als in die berichtjes hierboven, met de bijpassende humor. Toch fijn te weten voor welke cultuur Wilders staat. Deze dus. Elke andere ligt ook volledig buiten zijn horizon, vandaar dat hij bij dit volk zo goed aankomt, hij is hun held.

Dit volk met zijn Bataafse traditie de zeven zeeën te bevaren, wordt op de lopende gehouden door de moderne media, radio, TV en internet.

Voor de Staats TV, zo heet de publieke omroep, die we niet hebben, in de volksmond, is er zelfs een correspondent in dienst voor de moslimwereld, van Egypte tot Pakistan tot de Balkan toe. Zo zijn ze nu ook weer, geïnformeerd moet het volk worden.

 

 

Zeer professioneel weet de man zelfs te berichten wat die Italianen met moslims en ander gespuis uitvreten als ze in Europa zijn aangekomen. En dat op onze kosten. Nou ja, die man is werkelijk onbetaalbaar. Voor verdere achtergrondinformatie is een heel netwerk actief. Je hoeft je huis niet meer uit, een druk op de knop en internet levert alles op maat. De leveranciers van die informatie steunen elkaar waar het maar kan en bewonderen elkaar.

 

 

Die bewondering geldt van links tot rechts. Blok Sjaakie niet want je krijgt het aan de stok met een aantal minnaars van haar. En dat kringetje wordt steeds groter. 

Ook dit kringetje wordt steeds groter. Gisteren heb ik daarom deze tweet als favoriet gekenmerkt:

 

martijnheeroma Apr 14, 9:43pm via TweetDeck

#pvv RT @Fub_Fub: Nederlandse koopvaardij kan de barbarijse plunderaars niet meer aan. Een advies vrijechroniqueurs.nl/nederlandse-ko…

Schermafdruk 2016-07-30 01.40.28

Achter @Fub_Fub gaat iemand schuil die de Bataafse maritieme geschiedenis tot in de puntjes kent. Mocht het politieke roer omgaan in Nederland dan zal hij beslist een leerstoel krijgen aan de Leidse RU. Dan zal zijn naam onthuld worden. Nu is hij kwetsbaar, net zoals Wilders. Als u het nog niet wist, kogels komen van links volgens de fascistische leer van de ballistiek. Dan weet u alvast hoe wetenschap bedreven gaat worden  in een mogelijke toekomst.

Voor Fubar blijft het nog even behelpen maar zijn gedegen informatie sluit mooi aan bij die van de Staats TV. Onontbeerlijk in de tijdsgewricht met beeldcultuur en satire is spot. Spot die doel treft, anders is ze zinloos. 

 

 

Gelukkig toch dat we tegen Überfremdung gewaarschuwd worden. Wilders steekt er voortdurend zijn nek voor uit, nu pas een paar dagen geleden nog in Dresden. Ook goed, dat nu eindelijk cijfers op tafel komen, wat die grapjassen, die asielzoekers, bijna allemaal moslims toch, ons kosten. Het blad uit het grootse uitgevershuis, wetenschappelijk, encyclopedisch, Elsevier, bericht bij monde van een journaliste wier naam we niet meer mogen vergeten: “Minstens 26.509 euro is het bedrag dat de Nederlandse staat jaarlijks uitgeeft aan een asielzoeker.” Een meer dan betrouwbaar cijfer, als het in dit blad vermeld wordt. Twee illustraties omzomen het artikel:

 

 

Jammer dat de bron van deze cijfers niet vermeld wordt. Vermoedelijk stammen ze van Fritsma (PVV) oud-medewerker van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Kan het betrouwbaarder? Wilders boft toch maar met dit gezaghebbende en o zo betrouwbare blad. Logisch ook dat het volk steeds meer verontrust raakt. Wat een geld en dan hebben we het nog niet over de huisvesting gehad en de aldus genoemde “zieligheidsindustrie”. De newspeak van het Bataafse fascisme kent schone begrippen. Zielig toch, mensen die klagen om een paar uitgegeven stuivers per jaar aan mensen die misschien anders crepeerden. Er zijn zelfs velen die het beloofde land niet gehaald hebben. Die waren voor de hyena’s en de haaien bestemd.

Zo, bent u weer een beetje bij met het nieuwe hoofdstuk in het draaiboek van Bosma. Toch mooi hoe deze man achter Wilders steeds het thema van de dag weet te bepalen. Nooit hoor je hem of zijn leider praten over, ik noem maar wat, het belastingparadijs Nederland, met hoofdzetel Amsterdam. Het gaat om grootschalige belastingontduiking, tientallen miljarden is een zeer lage schatting, waaraan de Nederlandse staat als heler een grijpstuiver verdient. 

Door wie wordt Wilders en zijn PVV gefinancierd? Ook dat mogen we niet weten, als zoveel zaken niet die deze beweging raken. Hoeveel asielzoekers zouden van de geldstroom richting PVV wel niet onderhouden kunnen worden, inclusief woning? Waarschijnlijk zijn we in een klap af van dat gemekker over “zieligheidsindustrie” en van die fascistische beweging als de geldkraan richting PVV dicht ging.

Maar ook hier weer, die plaat over dat PVV geld is al grijs gedraaid. Wel is het zo dat als die Wilders aan de macht komt we echte Staats TV krijgen, dan wordt het koortje van de NCRV weer van stal gehaald dat ons in de vijftiger jaren telkens weer verraste met het prachtige liedrepertoire van de Boeren ver weg en toch zo verwant aan de Bataaf. Ook een volk van vreemde smetten vrij. 

Vaarwel, mijn lieve jongen…


Was het die jongen die zo dapper ging vechten in Ons Indië? 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: