Oude jongeren en fascisme

London’s burning … the Southhall riot of 1981
Wat lees ik nu weer op mijn lievelingssite Krapuul? Punk, met als cultureel auteur van dienst Pyt. Pyt wilde o zo graag dat ik hem wat meer aandacht schonk, bij deze dan.


Punkklassieker du jour: War On The Terraces

    
 

Wie op zoek is naar intelligent politiek commentaar of sociaal bewustzijn, moet niet bij de Cockney Rejects zijn.  De songs van de uit de Londense East End afkomstige Rejects handelen over vechten, zuipen, rotzooi trappen en bovenal hun grote liefde: West Ham United. Alle groepsleden zijn lid van de beruchte Inter City Firm, de harde kern van West Ham hooligans.

 


Welke boodschap wil Pyt verkondigen? Een extreemrechts aura hebben en toch links zijn? Hij kan het ons niet duidelijk maken. De meeste van die Oi!-bands hebben geen enkele affiniteit met fascisme zegt Pyt zeer beslist. De Guardian citeerde: “There were people in 1976 saying punk had to be a Nazi thing because of the swastikas. The difference is, those bands had rock journalists on their side. The Oi! bands only had me.” Wat nu?

Pyt heeft geen enkel benul van stadscultuur en straatprocessen, zoals ik het pleeg te noemen. Dat is zeer spijtig, maar ik kan en mag hem niet helpen. En muziek? Daarvoor moet hij bij Bommelding Kluftje wezen.

Het treurige aan dit soort bedrijvigheid is dat het de lezers tijd kost die beter besteed kan worden. Als buitenstaander wordt je niet wijzer gemaakt, een artikel wordt nagekauwd en een You Tube filmje toegevoegd. En waarom dit alles? Zelfbevrediging van Pyt, iemand die nog steeds niet tot de jaren des onderscheid is gekomen, zeker op politiek gebied niet, en cultureel ergens is blijven hangen.  In dat perspectief is het wel even nuttig hem te noemen. Nu weer over en sluiten…

Z’n muzikale kameraad Bommelding Kluftje twittert dat het een lieve lust heeft. Vandaar dat ik al dat schoons te zien krijg… Linkjes naar Krapuul…


VanOverNaar 8:10pm
Requisitoir tegen het institutionele racisme in Nederland shar.es/1p38P9 via @Krapuul

VanOverNaar 8:09pm
Meer Dan Drie-Akkoordengitaar du Jour: Focus shar.es/1p3880 via @Krapuul

VanOverNaar 7:59pm
Asielzoeker steekt zich in brand in Duitsland shar.es/1p3IeU via @Krapuul

VanOverNaar 7:58pm
De ene moord is de andere niet voor Timmermans shar.es/1p3I6O via @Krapuul

Requisitoir tegen het institutionele racisme in Nederland

      

 

Was er verder nog wat melden op Krapuul over deze video? Het woord gênant viel… 

Gênant hoe deze site te werk gaat. Meer het werk voor een eigen sekte. Echter, met klem raad ik iedereen aan deze video te bekijken. Ze geeft in inkijkje over de Bataafse cultuur, waarmee Pyt en Kluftje zeer vertrouwd zijn. Zeg niets over een Bataafse, dan ben je nog niet jarig. 

Spijtig, spijtig, zeer spijtig, maar over de gave des onderscheids beschikt men bij Krapuul niet en dan krijg je zoiets als Pyt aangaf, pardon, The Guardian,  over die Oil!-bands. Extreem, extremistisch, waarbij je je steeds moet afvragen zijn het fascisten of niet.

Nog even iets over raaskallen. Kluftje is verrukt over de Geest van Krapuul, zonder enige twijfel. Als het aan hem lag was het verplichte kost voor de hele Nederlandse samenleving. Het absoluut enig ware geluid dat ons land nog rijk is met onfeilbaar onderscheidingsvermogen. 

Zie maar. Kluftje beklaagt zich over die 140 tekens van Twitter, daar kan hij in zijn taal niet mee uit de voeten. Hij meldt:


VanOverNaar Apr 20, 2:50pm
Hoe gemakkelijk en schijnbaar betekenisloos allerlei woorden gebruikt worden krapuul.nl/overig/nieuws/… @FloripasDeLaban

 


Via dat berichtje, waarbij niet echt duidelijk wordt wat er precies gezegd werd, komen we weer bij die Geest uit. Lees dat stukje eens en vertel me dan of het een perfecte illustratie vormt van wat Kluftje in zijn tweet zei. Ik dacht van wel. Kluftje uiteraard van niet…


Uitgelichte foto: PA/PA Archive/Press Association Images

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.