Anonieme radio

Gallerie de vente
Uit: Les Createurs de La Mode (1910)


 

Salon Mesdames Callot Soeurs

Vanavond weer te beluisteren, radio gemaakt door mensen die de openbaarheid schuwen. Je moet bang zijn voor deze mensen, heb ik begrepen. Ze ruiken, nee ze weten dat je voor de AIVD werkt. Ze weten dat je een chantabel persoon bent omdat je niet deugt, van alles en nog wat op je kerfstok hebt. 

Gastvrouw van dit radioprogramma is Christina, haar vriend André spreekt een column uit. Ooit zei Christina, durf je nog te komen? Bij binnenkomst van Bommelding Kluftje zei deze tegen me als groet: “Jou moet ik straks spreken.” Nog weet ik niet wat hij me te zeggen had. Onderwerp was, vermoed ik, Sjaakie. Sjaakie, de hoogst betrouwbare, Sjaakie,  zangeres van het levenslied, Sjaakie een Amsterdams product. Raak haar niet aan, zal de boodschap zijn geweest.

Christina was al terdege op de hoogte gesteld over Tibaert door Eveline van Donkelaar. Tibaert was een groot gevaar voor haar kinderen. Ze werden bedreigd, heus… 

U weet het onderhand, Huib Riethof, Jacqueline Wouters, Friedrich Eckhardt, Dirk Hartman, Eveline van Donkelaar, André de Raaij, Ina Dijstelberge, Alexandra Strieker en hun aanhang spreken de waarheid, ze zijn het onderling volstrekt eens als het Tibaert betreft. Van links tot rechts… 

Weet u, ik doe geen vlieg kwaad, blijf gewoon mezelf en denk voortdurend aan al die mensen die zich niet kunnen weren tegen smaad, laster en bedreigingen. Moslims, asielzoekers, vluchtelingen en gastarbeiders. Tientallen kan ik opvoeren, illustraties geven van hun wel en wee. Dat doe ik maar liever niet, ze zijn o zo kwetsbaar. Tibaert is de ideale kop van jut gebleken om smeerlapperij, van links en rechts, aan te tonen. Fascisme is nooit weggeweest in dit land…

Als informatie wat gescande afbeeldingen e.d. uit 2013. Ik zie ze nu mooi op een rijtje staan dankzij het opwaarderen door Apple van iPhoto. Het materiaal diende als illustratie bij berichten die nu door toedoen van Ina Dijstelberge verdwenen zijn. Het is een lange lijst, maar er staan enkele lezenswaardige stukken tussen. Veel meer valt te zien onder SCREENSHOTS. Twitter berichten, die er tussen staan, zijn van een zeer fraai gehalte. Enkele voorbeelden…


The medium is the message.

De vrouw als luxe product in een burgerlijk-kapitalistische maatschappij, maar tegelijkertijd ook de motor tot vooruitgang in kapitalistische zin richting consumptiemaatschappij met de automobiel als aanjager, als versnelling ter verovering van ruimte en tijd met een oneindige behoefte aan energie, de ideale grondstof tot accumulatie van kapitaal.

Onze huidige stedelijke omgeving is het resultaat. Fascisten omhelzen dit resultaat, wensen het ter eigener behoefte te optimaliseren. Lieden als boven aangehaald zijn er een armzalig voorbeeld van. Ze wensen niet na te denken, lasteren en dreigen slechts. Ze zijn objecten van een economisch-politieke ontwikkeling, nemen geen enkele verantwoording en uiten zich volkomen in de geest als gewenst door machthebbers en profiteurs.

Update augustus 2020Afbeeldingen afkomstig uit: Les Createurs de La Mode (1910) – bron

Een gedachte over “Anonieme radio

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.