Recht via internet

Straatprostitutie Rome
Je hoeft geen jurist te zijn om waar te nemen dat op alle mogelijke wijzen ons recht wordt uitgehold. Dat gaat van militair ingrijpen, de zeggenschap over ons dagelijks voedsel tot de belabberde politiek in ons land toe. Ja, de fascistische praktijken onder de oranje, blanje, bleu vlag…

Fatsoensrakkerij, regelrechte censuur, alles wordt mogelijk in dit hedendaags surrealisme. Verworvenheden, zoals bescherming van de persoonlijke integriteit worden bij het oud vuil gezet, dankzij de slopers van Monsanto en Google tot de onnozele zielen op Twitter toe.

Welk verweer heb je? Geen. O jawel, als je geld te over hebt, veel tijd en energie erin wilt steken kan het mogelijk wat opleveren. En dan nog…

Weet u, minkukels die gebruik maken van de “rechtswegen” volgens Google & co zijn erger dan de rest.
 
Het zijn deze lieden die ons naar een wereld voeren waarbij die van 1984 volledig verbleekt. Ze hebben niets begrepen, ze willen niets begrijpen van hetgeen gaande is, als zij maar ongestoord hun leventje, tja, wat een leven, kunnen voortzetten.
Schermafdruk 2016-09-03 16.34.58
Voor hen klinkt dit als muziek in de oren:

Wist je dat YouTube een hulpprogramma heeft voor eigenaars van auteursrecht waarmee zij meldingen makkelijker kunnen indienen? Wanneer een groot aantal video’s moet worden verwijderd, of als je verwacht dat je regelmatig materiaal van YouTube zult willen verwijderen dat mogelijk inbreuk maakt, kun je je het beste aanmelden voor ons programma voor inhoudverificatie. Met dit programma worden we via elektronische weg op de hoogte gehouden, wordt elke fout uitgesloten en kunnen we eventueel inbreukmakend materiaal sneller verwijderen. Ga naar contentverificatie om je voor dit programma aan te melden.

Het zelf rechtertje spelen, ook volgens de grondwettelijke vrijheden van zelfbenoemde feministen, wordt een fluitje van een cent.

Het moeizaam iemand in diskrediet brengen gaat tot het verleden behoren. Geruisloos achter de schermen wordt onwelgevallig materiaal weggehaald zonder dat verweer feitelijk mogelijk is. Op mijn replieken en uitleg betreffende de affaire Dijstelberge heb ik nooit enig antwoord ontvangen, sindsdien begrijp ik dat ongekende mogelijkheden tot het bereik van fascisten behoren. Ze zullen er gebruik van maken, wees daar maar van overtuigd. 

Wat rest? Zolang mogelijk doorgaan met het tonen van laster, smaad en bedreigingen om mensen de ogen te openen, de politiek wakker te schudden en justitie in beweging te zetten. Met aller inzet zal de macht gebroken worden van Google, zoals in het verleden die van IBM en Microsoft. De volgende stap zou horen te zijn: internet onder democratische controle, hier, in Europa. Of is dat een stap te ver gedacht, wil de EU niet de confrontatie aan met de USA? Wil zij niet dat we de controle krijgen over onze data en wat ermee gebeurt? 

Goed, we blijven rommelen in de marge, veel meer kun je als individu niet. Aansluitend hieronder komt iemand aan het woord die als groot deskundige mag gelden op het gebied van de digitale media. Hij werd beschouwd als een crimineel in het kringetje rond Jacqueline Wouters, dus verondersteld mag worden met instemming van personages als Huib Riethof en André de Raaij. Een weerwoord op hetgeen Sjaakie over Tibaert cs wist te melden heb ik nooit van hen vernomen, wel veel overeenstemming met haar zienswijze, haar leugens en bedrog.

Ach ja, blote billen, zo maar op straat… Een open inrichting? Volgens Bommelding De Raaij is dit het werk van een AIVD’er… Zou het?

Welk verweer heb je tegen overmacht?


zondag 18 november 2012

Ziggo en het recht

Deze week kreeg ik het vonnis van de rechtbank waarin ik werd veroordeeld tot betaling van abonnementskosten aan Ziggo en de kosten van de procedure aan de Staat der Nederlanden. Aangezien het bedrag te laag is voor een beroeps procedure blijft mij maar één weg om dit onrecht aan de kaak te stellen: een schriftelijk en publiek verweer middels Internet; en ik geef het toe, een soortgelijke schade te berokkenen die dit onverkwikkelijke avontuur mij heeft gekost; megalomane bedrijven als de internet provider een trap tussen de benen te verkopen zodat ze sterretjes zien. Wat helpt is dat ik voor het bedrijf heb gewerkt, inmiddels zo’n twintig jaar (inter)net ervaring heb – meer dan menigeen – en daarom geweldig en fantastisch uit de keuken kan klappen (maar daarover later).

 


Op zijn weblog geeft Joachim in een aantal afleveringen het volledige relaas weer, ter leering ende vermaeck. Onverlaten, smeerlappen, fascisten zetten zijn verhaal op z’n kop. Zo wordt voorkomen dat mensen gaan nadenken, in verzet komen. 

een naschrift

Enkele jaren later werd een salonfascist actief op Twitter. Hij liet en laat dagelijks zien hoe je als fascist te werk dient te gaan. Als u zijn soap met een mengeling aan brutaliteit, onkunde en propaganda wilt volgen, die hij tezamen met zijn “vrindjes” uitvoert, dan kunt u terecht bij zijn account @drjhamsterdam. Ter introductie raad ik met klem aan eerst enkele berichten op dit weblog te raadplegen onder de tag Jo Horn. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
 
Update 10 oktober 2022


 

 
En verder…


Uitgelichte foto: Rome
Afbeelding: boekomslag van de Zweedse uitgave uit 1959 van de graficus Olle Eksell

Een gedachte over “Recht via internet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.