Het streven naar een gezonde heilstaat

· economie, fascisme, ideologie
Auteurs

Zo zou je het fascistisch ideaal het beste kunnen omschrijven. De overeenkomsten met de christelijke geloofsleer zijn onmiskenbaar, het fascistisch orde model is zelfs rechtstreeks ontleend aan de RK kerk. Voor iemand die zich ook maar een beetje met fascisme heeft beziggehouden overbekende uitgangspunten om deze ideologie beter te kunnen begrijpen en ze niet weg te zetten als iets barbaars of duivels. 

Rode ketchup…
Een ideaal middel om  de smaak van rotzooi te camoufleren…


De gretigheid waarmee Wilders fabuleert over onze joods-christelijke cultuur en de islam wegzet als fascistisch moet iedereen aan het denken hebben gezet en juist daarover, het fundament van zijn ideologie, wordt nauwelijks rechtstreeks gesproken. Waarom niet? Ik denk dat ik een verklaring bij de hand heb. 

Mensen zijn geneigd het kwade in de wereld bij de ander te zoeken of op zijn minst in het systeem dat niet zou deugen. De stap om bij jezelf te rade te gaan, hoe je bent gevormd, wellicht geïndoctrineerd, is voor velen een stap te ver. En toch, willen we ooit van fascistische uitwassen verlost raken, van het denken in vriend-vijand sjablonen, het laten prevaleren van het eigen kringetje, onze stam, dan zul je juist daar moeten beginnen.

Oordelen en vooroordelen, daarmee zijn vooral mensen behept die zich moreel hoogstaand voelen, die denken de wijsheid (lees: het ware geloof) in pacht te hebben. Sta je aan hun kant, dan sta je aan de goede kant, wat je ook zegt of doet. Je eigen lichaam ontkennen, dat doe je toch niet… Een zeer christelijke ziel en anarchistisch bovendien geeft het voorbeeld.

Zijn handelwijze is zoals het die van een goed christelijke ziel betaamt. Dat deze zich ook nog anarchistisch noemt maakt het nog meer kolderiek. Valt iets van die man te verwachten? Nee, niets, als je niet tot zijn “lichaam” behoort. Zo werkt zijn christelijke liefde… Dan mag je branden in de hel, een door hemzelf aangelegde hel. Het vuurtje zal hij brandend houden.

Op naar de gezonde heilstaat, want iets anders bestaat niet voor mensen als Bommelding Kluftje…

Bij het scheiden van de markt zie ik nog een linkje van André, een Krapuul-Linkje, en wat lees ik? 

Als zelfs Marx vond dat gelijke verdeling een onmogelijkheid is, kun je concluderen dat ongelijkheid prima is. Ik laat Marx’ utopische communistische maatschappij met een verdeling gebaseerd op behoeften voor wat die is en zoek een pad tussen volkomen gelijkheid en extreme ongelijkheid in. 


Als je dit leest weet je dat het ook bij die scribent nooit meer goed komt:

– zelfs Marx vond…
– Marx’ utopische communistische maatschappij…

Een dwaallicht aan het woord over Marx? Daar hou ik het maar op…Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: