Sjon, een linkse hoer en een dementerende aanrander…

Foto z.t.


 

Vooraf een toepasselijke eenakter van Rameau…

 

Anacréon – “L’amour est le dieu de la paix”


M’n goeie kameraad Sjon, waar ben je gebleven? Door het gedonder met Twitter en Google zijn bij mij de rechtstreekse contacten sterk naar de achtergrond verdwenen. Teveel tijd ging steken om de zaak weer op de rails te krijgen. Sjon heeft me daar in het begin reuze mee geholpen en dankzij hem zijn nog een aantal berichten van de verdwenen blogspots boven water gekomen.

Sjon hanteerde een houding die met de mijne overeenkwam. Simpelweg afgaan op wat je ziet, waarmee je geconfronteerd wordt, waarvan je beschuldigd wordt. Hij zag waarmee ik bezig was en vroeg of hij een stukje mocht plaatsen op mijn weblog. Dit werd het: Een SGP dominee.

Dezer dagen viel de naam Sjon Droogdalen weer op Twitter. Ik wist dat zijn oorspronkelijke account verdwenen was door toedoen van gajes, maar ik weet nog steeds niet of hij weer actief is op dit o zo sociale medium. Kort en goed, mijn nieuwsgierigheid was gewekt…

Een man die te werk gaat als Teun-PVV, maar dan wel omfloerst en veel doortrapter, Bommelding Kluftje, wist te melden:


 


Het is vandaag 5 mei… Ik herinner me nog levendig de boodschap van een hatende oma op deze dag twee jaar geleden. Op een gegeven moment zei Kluftje tegen haar, dat het voelde als een dolkstoot in de rug. Hij probeerde haar te helpen in haar strijd tegen Tibaert, en nu gaf ze een link door naar dat verfoeide blog van Tibaert. Tja, Kluftjes zijn geboren snuffelaars en ze ruiken meteen als er onraad is. 

Prachtig toch, wat deze vlerk durft te schrijven: “Zijn ouders wilden hun Adolfje liefst snel aanmelden bij de HJ maar het liep anders. Dus nu heet hij (…), begrijpt u?” De meest gore smeerlap op Twitter doet het hem niet na. Zou Teun toch wat meer inzicht hebben in de menselijke psyche dan dat linkse Krapuul op Twitter? Ik weet het niet, wel weet ik dat ze er hun hand niet voor omdraaien iemand kalt te stellen die hen in het volle daglicht stelt met al hun gore praktijken.

Nog is voor mij de vraag niet opgelost waar Sjon gebleven is. Dit valt van hem en over hem terug te vinden op internet:


 Dit was alles… En vervolgens dus dit en meer. Hierbij verbleken, zoals u ziet,  de praktijken van PVV fascisten.


 

 

Sjon, kom maar weer snel naar Maastricht. Er valt veel bij te praten… En laat die gasten in Mokum maar in hun eigen vet gaar koken. Je weet  bij het Drielandenpunt is het beter toeven dan in de polder. Grenzen spelen gelukkig bij ons nauwelijks een rol meer met Aachen, Maastricht en Liège vlak om de hoek…

Wat een stelletje malloten ook, die stadgenoten van je, ze scheppen hun eigen werkelijkheid waaraan vervolgens iedereen geloof moet hechten. Zie maar:  Een stem uit het gesticht. Dan ben je toch van lotje getikt? 

Zou er toch iets van aan zijn met die aan Churchill toegeschreven uitspraak, over de antifascisten van de toekomst, een uitspraak waar die PVV lieverdjes zo graag mee in de weer zijn? Als je ziet wat André en Huib durven te beweren ga je het nog denken ook. Voor wie zijn ogen niet gelooft bij het lezen van het bovenstaande, hier nog het lijntje van André: @vanovernaar


ps
Zoek eens voor de aardigheid onder Jekylline, Maastrichts braaksel etc. op dit blog. U zult verrast zijn.
Meer onder “Mentions met de vermelding Tibaert”.


 

Naschrift juni 2018


Dit moet me nog even van het hart. De zoon van rept over wartaal. In herinnering met hem is me bijgebleven een discussie over Zwarte Piet, waarin ik hem klip en klaar duidelijk maakte dat die actie niet deugde met redenen omkleed. Hij snapte het niet. Z’n gram tracht hij hier via Kluftje te halen. Ook de kennismaking met hem was een eigenaardige, daar op de Zeedijk, maar dit is geen roddelrubriek.
 
Onderstaande foto: Drielandenpunt Vaals – @ Valerio Vicenzo

2 gedachten over “Sjon, een linkse hoer en een dementerende aanrander…

  1. Goedenavond Fons, alles goed? Wonderlijk om te vernemen hoe er maanden na mijn afscheid op twitter nog altijd over Anita en mij geschreven wordt. Pijnlijk, want mijn vrouw weet niets van mijn relatie met Anita. Voor mij is het ook nieuws, ik heb haar nog niet mogen ontmoeten. Ach het is heel wel toeven in Amsterdam, ik kan het je laten zien onder het genot van een hapje en drankje, zolang lieden als Arnold maar veilig thuis zitten te twitteren zodat we ze niet op straat tegenkomen wanneer ze erbij uit hun bek staan te stinken.

    Dat was een reuze gezellige ontmoeting die warme dag in Maastricht! Je bent niet de enige die z'n contacten verwaarloost, dat blijkt. Ik zal binnenkort weer eens een twitteraccount openen, om Arnold de stuipen op het lijf te jagen. Van M. en van mij hartelijke groeten aan jullie beiden.

  2. Sjon, we doen het snel over. Het wordt wel even plannen. Er zijn meer mensen die ik verwacht de komende tijd. En ja, ik heb ook nog vrouw en kinderen…

    Gezellig was het, helaas veel te kort, achteraf bezien. Hartelijke groeten, vooral aan je lieve en geduldige vriendin. Ook namens Gonny.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.