Zo maar van internet geplukt…

Allan Jackson: 1945
1945, Russen en Amerikanen schudden elkaar de hand. Zeventig jaar later. Mijn vrijheid, mijn vrijheid van meningsuiting…


 


MIJN Venlo, zegt iemand met een kleurtje zoals het in zijn kringen wordt genoemd, afstammeling van kolonialen en per toeval in Venlo terecht gekomen. Inderdaad, een schandvlek voor Venlo en Limburg in het algemeen, deze allochtoon. Limburg, het gebied bij uitstek in Nederland dat in vrede wenste te leven met zijn buren, maar steeds in de loop van de geschiedenis misbruikt werd door vreemde machten, ook Hollandse. 

Vrijheid kunnen Bataven niet aan, het is steeds hun vrijheid, nooit die van anderen. 

Never forget…

 


Never forget, ook het bloedoffer dat in ons voormalig Indië werd gebracht om dat land te zuiveren van communisten, om het te behouden voor onze vrijheid? De lijst is lang, die offers die werden gebracht voor onze vrijheid onder Amerikaanse regie. Ze is wereldomvattend en wordt steeds langer. De bijdrage van de Bataaf is navenant, nooit een poot uitgestoken en een grote bek. MIJN Venlo, zegt hun leider. En zijn schandknaapjes? 

 


Weet je al wie die haan is, Joost? Vertel me eens, schrijf je die stukjes om zelfs het grootste minkukel duidelijk te maken dat we in het geval Wilders het met een fascist van doen hebben? Knap van je. Bijna had ik je al niet meer serieus genomen. Wees voorzichtig met dergelijke satire, snel wordt ze verkeerd begrepen.

Never forget… Zonder de grote offers van de Sovjet Unie zou mogelijk Hitler Duitsland een bondgenoot van de USA geworden zijn… Dan was de Shoah tot een voetnoot in de geschiedenis geworden. Zou ons leven hier en nu er anders uitgezien hebben? Waarschijnlijk niet… 

Sie kämpften gegen Hitlerdeutschland…
Uitgelichte foto: © Allan Jackson/Hulton Archive/Getty Images

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.