Annabel is een tuttebel, heel voorspelbaar…

Shaza WajjokhKent u Annabel, dè Annabel Nanninga? Ik niet. Ja, die dobbernegers, daar hoor je elke dag over en ooit was er iets met de dodenherdenking. Waarschijnlijk iemand die om aandacht verlegen zit. Dan zie je een tweet die dat schijnt te bevestigen, maar wel nieuwsgierig maakt:

Je mag alles zeggen van @ANanninga dus waarschijnlijk ook dat ze een fascistenhoer is.

Nou, nou, denk je dan, de bevrijding ligt al 70 jaar terug en nog steeds fascistenhoeren? Een jongere nog wel. Die TL van haar maar eens raadplegen. Ze bleek Tibaert wel te kennen en had hem uit voorzorg alvast geblokt. 
Dan maar onder haar volledige naam zoeken en jawel hoor, toptweets verschijnen en daartussen valt veel schoons te ontdekken. Ze schijnt zelfs gekandideerd te zijn voor de Pim Fortuyn prijs, ook nooit van gehoord overigens. Een onderonsje van De Telegraaf en Elsevier zo te zien met Rita in de jury. Heel indrukwekkend. Weet je wat, ik leg dat spul maar even vast, heeft iedereen er wat aan en op die manier valt de ontwikkeling van een Bataafse coryfee later makkelijk na te trekken. Mooi in chronologische volgorde: Annabel Nanninga – 5 jaren in 365 toptweets.

Al vaker zei ik het, let op waar niet over gesproken wordt. Hier geldt het in bijzondere mate, deze vrouw helpt mee de opinie te sturen, dat is wel duidelijk. Dit wederom opent perspectieven, bijvoorbeeld Annabel en kinderen, Annabel en milieu, Annabel en armoede, Annabel en cultuur, Annabel en ons verleden, Annabel en religie… Of als er wel over gesproken wordt in welke zin, met welke feiten, met welke contradicties. Het blijkt steeds weer de meest doeltreffende methode om scribenten te demaskeren. Hun veelvuldig voorkomend gebrek aan dialoog hangt hier nauw mee samen.

Ondertussen wist ik nog niet wat ze zelf via Twitter te melden heeft. De Hootsuite brengt uitkomst en wie verschijnt er verder op ’t toneel? Herman Falkenstein. Lees maar, een compilatie van gisteren en vandaag. De tweets van Nanninga staan er allemaal in…
 
Een beeld heb ik inmiddels wel van Annabel Nanninga, een volstrekte lege huls, maar wel een publiekstrekker van formaat, of niet soms? Als ze bij Krapuul verstandig zijn moeten ze even opletten wanneer ze transfervrij kan vertrekken bij Jalta. Een ervaren vakvrouw kan bij hen immers geen kwaad.

Tuttebel? We zullen zien…


Uitgelichte afbeelding: bron en info

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.