Teken de petitie…

Wangechi Mutu: You are my sunshine (2015)ONE
Beste,

Ik ben een sterke dame. Tot voor kort kon ik dit niet hardop zeggen.

Ik heet Blessing, ik ben 14 jaar oud en woon in het Maleka Centre for Girls in Johannesburg, Zuid-Afrika. Dit is een toevluchtsoord voor meisjes die ontsnapt zijn aan schadelijke situaties. We krijgen er de steun en begeleiding die we nodig hebben om onze levens opnieuw op te bouwen en onze toekomst in eigen hand te nemen.

Sta jij met mij en laat je wereldleiders weten dat het hoog tijd is om in meisjes en vrouwen wereldwijd te investeren? Dit zou niet enkel hun levens veranderen, het kan extreme armoede helpen uitbannen. Voeg met één klik je naam toe.

Teken de petitie

Meisjes in de townships van Zuid-Afrika hebben het zwaar. Er is armoede, misbruik, en het is moeilijk voor meisjes om voor zichzelf op te komen. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat armoede seksistisch is, en dat onze leiders meer moeten doen om meisjes en vrouwen te steunen. Want als zij in staat gesteld worden hun volle potentieel te bereiken, kunnen meisjes en vrouwen hun families, gemeenschappen en zelfs een volledig land helpen sneller de armoede te overstijgen.

Sluit jij je aan bij meer dan 110 000 mensen overal ter wereld en geef je aan dat meisjes en vrouwen wereldwijd hun volle potentieel zouden moeten kunnen bereiken? De petitie luidt:

Beste Wereldleiders,
Dit jaar kunnen we ons committeren aan het uitbannen van extreme armoede – maar dit kunnen we enkel waarmaken als we miljoenen vrouwen en meisjes de kans geven hun volle potentieel te benutten. Ik reken op u om actie te ondernemen en voor tastbare verandering te zorgen – en daarbij prioriteit te geven aan de landen en mensen die hier het meest nood aan hebben.
Wereldleiders komen binnen enkele weken samen, en hun beslissingen kunnen een betere toekomst mogelijk maken voor meisjes en vrouwen in de armste landen. Voor het meisje dat geen opleiding mocht doen of verplicht werd te huwen. Voor de moeder die riskeert te sterven wanneer ze haar kind ter wereld brengt. Voor de landbouwer die geen aanspraak kan maken op het land dat ze bewerkt.

Ik hoop dat elk meisje dat hier vandaag geboren wordt, trots zal kunnen zeggen: “Ik ben een Zuid-Afrikaans meisje, ik kan alles aan”. Vraag je net zoals ik onze wereldleiders om deze hoop werkelijkheid te laten worden? 

Armoede is seksistisch – help mij om terug te vechten, teken nu de petitie.
Dank,

Blessing, 14, South Africa.Uitgelichte afbeelding: Wangechi Mutu – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.