Terreur, kraken en vis

US Native land loss from 1776 to 1930


 

Otar Imerlishvili

Zeg nou niet dat die Amerikanen dom zijn, War on Terror, wat een subliem idee van ze. Je kunt er tot het einde der tijden mee door gaan en zo de economie draaiende houden, want zeg nou zelf, wat zou Amerika zonder wapentuig zijn?

Niets, een barbaars land met een flinterdun laagje beschaving als schaamlap. Vergeet niet, het zijn de christelijke Europeanen die dat land geschapen hebben, niet de autochtone bewoners. Die zijn terecht volgens de christelijke leer massaal uitgeroeid.

Terreur is overal.

Wat te zeggen van de dagelijkse terreur op geasfalteerde wegen, of wat geheel anders, de consumptie- en reclame terreur. Moeten we daar nu ook oorlog tegen gaan voeren? Wenselijk lijkt het me wel, maar wie heeft de mogelijkheden daartoe, wie wil die stap überhaupt zetten?

Wat lees ik op Twitter?
Lees het zelf maar…

 

 


 

 
Ook bij terreurorganisaties bestaan gradaties. Greenpeace is een milde terreurorganisatie.
Ik laat het vanavond bij deze ene.
Er zijn er meer, maar ik noem geen andere namen.
Greenpeace was aan de orde bij  . Vandaar.
Kraken is geen moord, het is alleen roof.
Okay, ik overdreef. Greenpeace deugt niet.
De vissers houden zich aan de wet. Greenpeace niet.
Er is niets mis met je brood verdienen met visserij. Zo oud als de mensheid.
Geen winstbejag? Dan is geen enkele onderneming mogelijk. Ben je communist?
Greenpeace gaf toe dat de vissers ‘duurzaam’ vissen.
Wat bedoel je dan met ‘geen winstbejag!’?
Dat is een legitieme zorg, die echter geen illegale acties rechtvaardigt.
Die vissers oefenen gewoon een legaal beroep uit. Ik eet graag vis.
Illegale aktie.

De context…

 


Een ding is zeker, met milde terreur krijgen we de werkelijke terreur, die mens en wereld vernietigt, nooit weg. Dat is zo zeker als 2 x 2 vier is. In deze kom je er ook niet mee weg om geen partij te kiezen, of je het volledig met hen eens bent of niet. Met Greenpeace en al die anderen dus. 

In het gewone dagelijkse leven maak je voortdurend die keuze. Hoe valt ze voor de meesten uit? Ze staan aan de kant van de werkelijke terreur en al het overige, de mooie praatjes, noem maar op, blijken een vijgenblad te zijn, vol van schaamte.

 

Uitgelicht: mapsontheweb – Afbeelding: Otar Imerlishvili

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.