De toekomst van ontwikkelingssamenwerking… Een oproep…

Een vandaag ontvangen e-mail:

ONE
Beste Alphonse,

Volgende week hebben we de kans om een verschil te maken voor ‘s werelds allerarmsten.

Op 26 mei zal Minister Ploumen met andere Ministers van Ontwikkelingssamenwerking samenkomen in Brussel om enkele cruciale beslissingen te nemen over de toekomst van ontwikkelingssamenwerking. Ze zullen moeten beslissen over de positie van de Europese Unie voor de komende internationale onderhandelingen over hoe ontwikkelingssamenwerking in de toekomst gefinancierd moet worden.

We roepen onze leden op om Minister Ploumen een email te sturen met de vraag om het ontwikkelingsbudget van de EU op te krikken, en 50% van de hulp te richten op wie er het meest nood aan heeft.

Enkel als we hulp richten op de landen waar de nood het hoogst is en er beperkte capaciteit is om eigen middelen te winnen, hebben we een kans om eindelijk extreme armoede uit te roeien. Om dit te bewerkstelligen moeten Ministers van Ontwikkelingssamenwerking hercommitteren aan hun belofte om 0,7% van de EU’s bruto nationaal inkomen aan ontwikkelingssamenwerking te besteden, hiervoor een stappenplan vastleggen, en ondertussen de helft van de middelen naar de minst ontwikkelde landen laten gaan.

De beslissingen die de Europese Ministers volgende week nemen kunnen alle verschil betekenen voor miljoenen van ‘s werelds allerarmsten en meest kwetsbaren. Daarom hebben we jouw hulp nodig om er zeker van te zijn dat die beslissingen de juiste worden.

We hebben nog maar enkele dagen om ervoor te zorgen dat de Minister onze boodschap hoort. Daarom hebben we het je gemakkelijk gemaakt: gebruik onze voorbeeldemail en pas die in je eigen woorden aan om nog meer impact te hebben.

Klik hier om onze voorbeeldemail te gebruiken, of kopieer en plak de tekst onderaan deze email.

Dank je,

Leander Leenders, ONE.org

Voorbeeld:

Email: herman-van.gelderen@minbuza.nl

Subject: Richt hulp op zij die er het meest nood aan hebben

Geachte Minister Ploumen,

Spoor uw collega-ministers op 26 mei aan om de belofte te hernieuwen om volgens het vastgelegde tijdsschema 0,7 % van het Europese bni te besteden aan ontwikkelingshulp, waarvan 50 % voor de minst ontwikkelde landen.

Door ambitieuze doelstellingen voor ‘s werelds allerarmsten voorop te stellen, kunnen de EU-lidstaten hun politieke macht in de strijd tegen extreme armoede aanwenden.

Help de meest kwetsbaren onder ons en laat ons trots zijn dat u Nederland vertegenwoordigt.

Dank,

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.