Ina hoeft niet te wanhopen

Harry Callahan: Eleanor – Chicago (1953)
De wakkere VOC geest is nog volop aanwezig. Balkenende wees de Bataven de weg en zie wie hem volgen, van links tot rechts. Handel, daar is Holland groot mee geworden en dat moet vooral zo blijven. Het dondert niet met wat. Zij de drones, wij de fototoestellen en de afluister apparatuur, zo ongeveer. Deregulering is gevraagd, vandaar ook de Amerikaanse normen. Hoe je geestelijk eigendom moet inpikken, zij, die Amerikanen, kunnen het je vertellen met hun daarop toegesneden wetgeving.


Niet wanhopen Ina, alles komt goed… Je weet het, peace and pacifism.Je weet ook, in Amerika hebben de zwartjes en roodhuiden echte burgerrechten. Jammer dat veel van die lui zich niet aan de wet willen houden. 

Tussen haakjes, ben je wel eens in een hot area geweest en heb je wel eens van snitches gehoord? O, dat vergat ik, je bent vrouw, en die treft het niet direct. Vrouwen zijn in het algemeen zuiver, clean, ook zwarte, mannen daarentegen met een donkere kleur dirty. Nee, Amerikanen zijn niet racistisch en al helemaal niet bekrompen. Ze schonken en schenken ons zeer veel waarvan wij met dankbaarheid gebruik mogen maken, van Marshallhulp tot Google. Zo is het toch, Ina? 

Vrede en pacifisme, maar dan in het Engels…

Ja, wie zou die oude gek uit Maastricht zijn? In ieder geval heb ik haar TL even vastgelegd voor de duidelijkheid. Kan iedereen zich een beeld vormen en gaat niets verloren. Tibaert behoudt zich nog steeds juridische stappen voor. Betrokkenen: Riethof, Wouters, De Raaij, Dijstelberge en mogelijk nog anderen. Ook deze plaatjes zijn in dit verband van belang, ondermeer vanwege dit:Of Ina iets ontgaan is? Dat is zeker wat Demmink betreft ongeloofwaardig. We mogen toch aannemen dat ze haar eigen site leest. Wat me nu wel opvalt bij het teruglezen van dit berichtje is dat Ina als een volleerd fascist te werk gaat. Framen op een met de haren erbij gesleept item, het dondert niet of het klopt of niet, en dat in het oneindige herhalen. Exact zoals Wilders dat doet. Ze heeft lak aan de schade die ze daarbij aanricht en commentaar duidt ze als janken. Inhoudelijk gaat ze nergens op in. Voorbeelden te over, waarbij die over feminisme nog de meest opmerkelijke zijn. 

Haar ouverture tegen mij: Tibaert speelt een vies spelletje. Toen mijn spullen verdwenen waren door haar toedoen, opzet (in commissie) of niet, kwam geen reactie of een excuus maar wist ze niet hoe snel een anti-site in het leven te roepen. In de tussentijd weigerde ze pertinent een gesprek over wat ook. U merkt het, vul Wilders maar in en hetzelfde beeld doemt op. Asociaal, autoritair, geen communicatie, valse beschuldigingen, enfin, de litanie is bekend.

Wat wil deze vrouw, wat wil ze politiek bijdragen, welke kennis en informatie biedt ze aan? Ik zou het niet weten, toch noemt ze zich hoofdredacteur van een site die tegen fascisme zegt te strijden. Gooide ze het daarom op een akkoordje met mensen als Wouters en Van Donkelaar, vrouwen die alle verhoudingen uit het oog hebben verloren en werkelijk hun hand niet omdraaien om te bedriegen, te lasteren en smaad te verspreiden, terwijl ze tevens weet had, moest hebben van de malversaties van Riethof en het dwaze gedoe van Van Raaij?

Tja Ina, achter jouw kretologie komt weinig fraais tevoorschijn, zelfs een minimum aan respect jegens mij en mijn naasten is je vreemd. Voor mij is het geen wonder dat het in dit land zo misloopt, dat had ik je jaren geleden al met argumenten onderbouwd kunnen voorspellen. Je staat n.l. niet alleen in die geschetste houding van grote bek en verder niet thuis geven. Je weet hoe ik die mensen noem? Bataven… En er komen er steeds meer uit de kast, links, rechts en uit het midden. 

Ga nu maar weer braaf aan je netwerkje knutselen, Ina. Zorg dat je je altijd indekt, nooit bloot geeft. Die ouwe gek, met z’n oorlogstrauma, uit Maastricht heeft daar lak aan, maar dat zul je nooit begrijpen. Ons scheiden werelden. Doe je lieve collega’s de groeten van me, wil je? Vergeet ook die allerliefste oma uit Maastricht niet. Nodig haar eens op de thee uit in je moestuintje. Jullie zijn geschapen voor elkaar, geloof me nu maar.
Update 5 september 2016


Een ps enkele jaren later (juli 2018):

Bij het terugkijken van die TL zie ik ondermeer dit…


Schermafdruk 2018-07-01 00.23.09Zou ze Tibaert bedoelen? Het ligt voor de hand. Laat even via Google mijn blogspots terugzetten Dijstelberge, die door jouw wederrechtelijke handelwijze zijn verdwenen. Kan de goegemeente op internet genieten van jullie grote anti-fascistische strijd. Je weet wie ik met jullie bedoel, mag ik aannemen?


Uitgelichte foto: Harry Callahan – bron

2 gedachten over “Ina hoeft niet te wanhopen

  1. Tibaert, laat I.D. toch eens met rust, want dit is een gebed zonder einde. Als het niet klikt met iemand en standpunten niet te verzoenen zijn gewoon op afstand blijven. Soms zijn discussies totaal zinloos.

  2. Fred, let even op de datum. Overigens, fascisten claimen voor zich rechten, die ze andersdenkenden believen te ontzeggen. Zij en zij alleen denken te mogen oordelen en scheppen voldongen feiten. Zo mevrouw Dijstelberge, een fascist in hart en nieren. Zie het bovenstaande als waarschuwing.

    Een poging tot discussie, Fred? Die is bij voorbaat uitgesloten bij fascistisch, autoritair denkende mensen. Daarvoor pas ik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.