Nazi, nazi, het gebral van Krapuul

Missoni: Fall (2016)
Weg met die reclame op TV en radio, genaamd de publieke omroep. Wie is er tegen? In Frankrijk weerklonken jobstijdingen toen Sarkozy een dergelijk plan lanceerde. De omroep zou niet meer behoorlijk te financieren zijn, ontslagen, verarming. Waarschijnlijk is in dat land nog nauwelijks iemand te vinden die voor herinvoering van reclame is.

In ons land was Bosma vermoedelijk door dit voorbeeld geïnspireerd. Ook pleitte hij, in navolging van een socialistische president, voor het “weggeven” van Nederland 1 aan de concurrentie. Een vorm van pure concurrentievervalsing dus. Zie het Franse TF1. 

Nederland kent geen publieke omroep die die naam verdient. Het bestel is een optelsom van grote en kleine belanghebbenden. Mijn voorstel sinds jaar en dag, zet al die verenigingen op één net en maak van die andere twee een echte publieke omroep. Maar goed, ik zie dat verhaal over Bosma dankzij twee tweets, waarin sprake is van die man. Hij heeft een boek laten uitgegeven en is nu hot news:


 


De stukjes zijn uit resp. 2009 en 2012. De auteur is Jeroen van den Heuvel. Kan het miserabeler? 


 


Het eerste is een van de bekende “Krapuul-linkjes” naar een andere site zonder er iets inhoudelijks aan toe te voegen: Geen steun voor internetheffing, PVV pleit voor verkoop Nederland 1. Vandaar mijn inleiding bij dit bericht. Het tweede handelt over de besparingen binnen de kunstensector. Lees het artikel in De Telegraaf eens en het commentaar van Van den Heuvel. Het slaat kant nog wal. Erger, zullen we eens gaan tellen hoevaak met begrippen als nazi en massamoordenaar gestrooid is op z’n eigen site? De keren zijn waarschijnlijk niet te tellen. 

Hoe dan ook, het is een marginaal weblog, dat nauwelijks iemand serieus kan nemen. Maar o, wat richten ze veel onheil aan door hun platvloers geschreeuw. Wie denken ze daarmee een dienst te bewijzen? Ik vrees Wilders nog het meest, hij zal grijnzend toekijken bij zoveel onmacht, net als deze week bij het programma Pauw. En daarmee is weer eens ten overvloede gebleken dat we media met enige kwaliteit en ruggengraat node missen in dit land.


Update 18 juli


Nu enkele weken later kom ik erachter dat Krapuul een Stijlboek hanteert opgesteld door Vd Heuvel. Stijl, stijlloos, geen stijl dus. Een primitieve manier van belachelijk maken. Lees even de inleidende alinea driemaal door. Ze gaat steeds meer op de lachspieren werken. 

De lijst handelt over personen, politieke partijen en media:


Krapuul stijlboek

Het is niet vanaf het absolute begin dat wij een stijlboek nodig hebben. Immers in het begin was ik alleen. Maar sinds ik niet meer alleen ben heb ik een stijlboek nodig. Voor nieuwe auteurs hier het stijlboek:

A.J. Boekestijn, Ard vd Steur, Asscher, Bert Brussen, D66, De PVV, De SGP, Dedagelijksestandaard, Diederik Samsom, Elma Drayer, Esther Voet, Fop Schipper, GeenStijl,

Groene Amsterdammer: Groene Amsterdammer, zeg maar de Telegraaf voor tot de PVV bekeerde GroenLinksers

Holman, Ivo Opstelten, Jan (…) Bennink, Jeroen Pauw, Joop, Joost Niemoller, journalist Bart Schut, klijnsma, Marian Propstra, Mark Rutte, Martin Bosma, Nederland, Nieuwsuur, Participatie Samenleving,

Peter Breedveld: dé énige échte dissident in Nédérland, gééf gul aan Pétér Bréédvéld!

Plasterk, Politie, Prof. Drs. G.B.J. Van Frikschoten, PvdA, Sybrand van Haersma Buma, Telegraaf, The Post Postonline, Trouw, Volkskrant, Vriend Klei, VVD,

Werpen: baren door PVV vrouwen en ander rechts geteisem

Willem Alexander, Zwarte Piet Discussie. 

Deze lijst zal, indien nodig, worden aangevuld en kan ook worden gewijzigd, dus hou hem in de gaten.

 


Aldus de fijnbesnaarde oud-hoofdredacteur en eigenaar van die site. De gekozen terminologie doet op een fatale wijze denken aan Der Stürmer en het radiocabaret op de Nederlandse radio tijdens de bezetting. Kijk maar eens op Krapuul, de verkondigde kwalificaties kunt u daar zien, ik heb ze hier weggehaald, anders heet het ook nog dat ik het auteursrecht schend. Het is oppassen geblazen met die strijdvaardige, niets en niemand ontziende lieden. 

Een drietal heb ik ter illustratie laten staan. Over zijn bekering tot Breedveld heb ik het al vaker gehad, dat “werpen” zegt alles over zijn vrouwverachtende houding, waarmee, en dat zegt nog veel meer, zijn opvolger Ina Dijstelberge, feministe en dergelijke, het volledig eens is. De beschrijving van De Groene lijkt me van de hand van Bommelding Kluitje.

Zullen we Krapuul maar in het vervolg Der Stürmer noemen, als een Hauspostille voor de in het leven en in de politiek mislukte lieden? Die Hauspostille van Brecht zullen ze helaas niet vatten. Wist u overigens dat het lievelingsboek van Brecht de bijbel was?


Beter tegengif voor het gebral van links en rechts is toch niet denkbaar?
 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.